Тухел: Победите над Сити нямат значение, мачът сега започва от нулата


Тухел: Победите над Сити нямат значение, мачът сега започва от нулата
Снимка: Getty Images/Guliver

1056 0

Мениджърът на Челси призна, че е много развълнуван от факта, че отборът му е на финал в Шампионска лига. Тази вечер "сините" се изправят срещу Манчестър Сити в мегадвубоя на сезона в турнира.

"Доста е невероятно да бъдеш на финала за втори успешен сезон с различен клуб. Ако някой ми го беше казал на Коледа, не съм сигурен дали щях да вярвам, или да се смея на това. Това е състезанието, което гледах като малко момче по телевизията и имам толкова много спомени за всички участвали немски отбори. Когато излезете за първи път и чуете химна на Шампионска лига, нямам думи, с които да го опиша. Чувствам се много, много благодарен, че имам този живот и постоянно мога да изпитвам това чувство", заяви германецът пред сайта на УЕФА.

"Бях много впечатлен от първия момент от интензивността, отношението и начина, по който се защитавахме заедно. Това е важен момент. Отборът играе като група, която има какво да докаже и те наистина искат да го направят. Искат го много силно. Може да не се изправим на финала срещу същия отбор на Сити, срещу който сме се изправяли, но все пак ги победихме. Ще бъде ли все едно, че имаме голямо предимство? Не, абсолютно не и ние сме доста наясно, че тази игра започва от нулата", добави Тухел.

"Винаги е толкова трудно да играя срещу отборите на Гуардиола. Играх срещу неговия Байерн, а сега срещу неговия Сити. Гледах отбора му в Барселона, за да се уча от него и от тях за футбола: как да се защитаваш, как да атакуваш, в продължение на години и години. Той построи печеливши машини и това направи и в Англия", завърши той. А ето какво каза Гуардиола преди мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички