Гуардиола: Манчестър Сити ще "изстрада" трофея от Шампионската лига


Гуардиола: Манчестър Сити ще "изстрада" трофея от Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1027 0

Английският Манчестър Сити ще трябва да "изстрада" трофея в Шампионската лига срещу Челси, смята мениджърът на отбора Хосеп Гуардиола преди финала в събота.

Шампионът на Англия е пълен дебютант в тази надпревара и никога досега не е достигал до битката за трофея, но каталунецът има богат опит и две титли с Барселона.

"Ще трябва да си изстрадаме този трофей, няма друг начин. Това важи за повечето финали. Нужна е устойчивост, защото няма как да нямаш лоши моменти. Трябва да бъдем себе си и се надявам да изиграем добър мач", каза Гуардиола на пресконференция преди финала.

"В момента съм най-щастливият човек на света. За мен е привилегия и чест да бъда мениджър на Сити. Знам точно какво ще кажа на моите футболисти преди мача и не искам да ги притеснявам много. Надявам се да им помогна да се отпуснат и да играят по нормалния за тях начин", продължи Гуардиола.

Челси надви два пъти Сити през сезона - с 1:0 на полуфиналите за Купата на ФА и с 2:1 във Висшата лига на 8 май. Тимът, воден от Гуардиола, пък спечели с 3:1 в Лондон през януари. А какво смята Томас Тухел за финала, вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички