Тухел обясни решението си да пусне Неймар през втората част срещу Реал


Тухел обясни решението си да пусне Неймар през втората част срещу Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

3698 0

Треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел пое отговорност за решението си да пусне голямата звезда на тима Неймар през второто полувреме на мача с Реал в Шампионска лига. Бразилецът се появи на терена след почивката на мястото на Идриса Гей.

"Преди мача говорих с Неймар и му казах, че той ще играе през втората част от двубоя. Неймар отсъства шест седмици, проведе само един мач преди този, не искахме да рискуваме с неговото здраве и целта беше да избегнем нова травма. Наложи ни се много да се защитаваме и именно затова взех такова решение. Отговорността за неговото здраве бе моя. Не се боя от някакви последствия от това решение, отношенията ни са прекрасни и нямаме никакви проблеми", заяви Тухел.

Той призна, че ПСЖ не се е представил особено убедително. "Не изиграхме най-добрия си мач. Беше тежко, но срещу нас стоеше тим, който три пъти спечели Шампионска лига в последно време. Играчите на ПСЖ показаха характер и не смятаха да се предават. Когато вкарахме първия гол, стана по-лесно. Помогна ни рутината на Навас и играчите, които влязоха като резерви. Трябва да запазим спокойствие. Имаме 13 точки и вече си осигурихме излизане от групата", обясни той.

ПСЖ е лидер в групата с 13 точки, а Реал е на второ място с 8. И двата отбора си гарантираха участие в плейофите. Кои други два отбора си осигуриха участие в плейофите снощи - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички