Защо Мауро Икарди бележи голове за ПСЖ, а не за Реал Мадрид?


Защо Мауро Икарди бележи голове за ПСЖ, а не за Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

4512 0

Мауро Икарди стартира ударно кариерата си в ПСЖ и вече измести Единсон Кавани от стартовите 11 на френския шампион. Аржентинецът е със статут на отдаден под наем във Франция, а ръководството вече планира перманентния му трансфер на "Парк де Пренс". Той вече има 11 гола в 10 мача и изглежда абсурдна ситуацията му от лятото, когато никой не го искаше в състава си и в последния момент бе пратен в ПСЖ. 

Вместо да вкарва голове за парижани обаче, аржентинският ас можеше да води нападението на Реал Мадрид - факт, който "Марка" разкрива преди битката на ПСЖ срещу "белия балет" на "Сантиаго Бернабеу" във вторник вечер. Нападателят беше обект на интерес от страна на Флорентино Перес и компания в продължение на години. Най-силно "кралете" са го искали в периода 2016 - 2018 година, а кулминацията на това е бил разговор между Перес, Зидан и Хосе Анхел Санчес, в който е дискутирана възможността Икарди да облече бялата фланелка като наследник на Кристиано Роналдо. Още тогава в клуба са били наясно, че португалецът ще си тръгне и се е търсело вариант за доказан голмайстор. 

В крайна сметка обаче, в Реал гласуват "против" закупуването на Икарди, но причината е далеч от футболните му качества. Ръководството на тима е вярвало, че нападателят ще се сработи отлично с Карим Бензема, но проблемите извън терена са били в основата на решението на тима да не го привлича. 

Постоянните драми с името му в Интер, както и изваждането му от състава, окончателно са отказали Реал от идеята да го вземе. Другата причина е Уанда Нара - жената до Мауро Икарди, която е постоянно в медиите и около нея се заформят скандалите, които до момента пречат на кариерата на аржентинеца. Заради противоречивата личност на Уанда в Реал са отказали да преговарят с нея, а с това и за привличането на нападателя. 

През лятото съществуваше възможност той да премине и в Ювентус, но "бианконерите" отказаха възможността да вземат Мауро Икарди (защо - четете в този материал)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички