Треньорът на Шахтьор за Барселона: Усетихме силата им, но и научихме слабостите им


Треньорът на Шахтьор за Барселона: Усетихме силата им, но и научихме слабостите им
Снимка: GettyImages

1070 0

Треньорът на Шахтьор (Донецк) - Марино Пушич, сподели очакванията си от мача с Барселона в груповата фаза на Шампионска лига. Тази вечер каталунците "гостуват" в Хамбург в среща от четвъртия кръг на тази фаза от турнира.

"Как се работи в отбор без домашен стадион и подкрепата на феновете? Това не е единственият ни проблем. За съжаление, има и война. Трябва да пътуваме много, което не е лесно.

Въпреки това, аз виждам в нашия клуб истински характер, воля за борба и структура, където хората работят упорито. Ние сме като едно семейство, което се подкрепя в трудни обстоятелства, за да постигнем максимален резултат. Изумен съм от това, изумен съм от характера на отбора", коментира Пушич, цитиран от sport24.ua.

"Имах достатъчно време по време на пътуванията ни, за да гледам много мачове на Барселона. И като цяло гледам много мачове - това е моят стил на работа. Така подготвям отбора си. Всички знаем силата на Барселона, те са страхотен отбор. За мен те са едни от най-добрите в Европа. И винаги е голямо предизвикателство да играеш срещу такива отбори.

Вече играхме срещу тях преди седмица и не само усетихме силата им, но и научихме слабостите им. Сега от нас зависи отново да открием тези слабости и да спечелим предимство. За нас това е мач, в който няма какво да губим. Просто искам да се борим и да се придържаме към нашите принципи на игра и тогава да видим какво ще получим в крайна сметка. Трябва да играете без страх и да показвате най-добрия си футбол", продължи треньорът.

"Всеки мач има своя собствена енергия, почти невъзможно е да се сравняват нашите два мача. Имахме време да работим един с друг. Нямаше много тренировки, но дори по време на мачовете работихме върху някои принципи на игра, които искам да видя утре срещу Барселона.

Не вярвам, че Барселона не е в най-добрата си форма сега, защото всеки мач е различен един от друг. Съперникът има невероятен състав и ще може да направи достатъчно промени. Искаме да се състезаваме с тях и искам да видя в нашата игра това, върху което сме работили", завърши хърватинът. Междувременно, проблемите за контузен лидер на Барселона се усложниха. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички