Треньорът на Айнтрахт: Искаме да представим нашия футбол, който ни направи известни


Треньорът на Айнтрахт: Искаме да представим нашия футбол, който ни направи известни
Снимка: Getty Images

980 0

Айнтрахт (Франкфурт) ще бъде без водещите си нападатели, а също така и без станалите популярни в цяла Европа техни фенове при гостуванията, но треньорът им Оливер Глазнер вярва, че въпреки това могат да продължат напред. Първата осминафинална среща в Шампионска лига между тях и Наполи на германска земя завърши с победа с 2:0 за гостите, а тази вечер предстои реванш на стадион "Диего Армандо Марадона".

"Ние сме тук, за да преобърнем това 0:2. Това е нашата цел. Имахме доста дълго време, за да анализираме нашата загуба. Ще се опитаме да вкараме поне два гола и с тях да преминем на четвъртфиналите", обясни уверено треньорът.

Въпреки самочувствието на Глазнер, миналогодишният победител в турнира Лига Европа няма победа от 21 февруари насам. И този период включва както поражението в първия мач с Наполи, така и две равенства и една загуба в Бундеслигата. Липсата на нападателите Рандал Коло Муани и Йеспер Линдстрьом допълнително затруднява плановете им.

"Трябва да покажем, както го правехме преди, че сме в състояние да преодолеем липсата на всякакви контузени хора. Да, липсват ни двама нападатели, но други ще играят, които могат да ни помогнат да бележим голове. Един футболист не може да ни спечели мач. Можем да победим само като отбор", допълни Глазнер.

"Ще направим всичко, което е по силите ни, за да спечелим този мач. Не искам да изглеждаме арогантни, но искаме да представим нашите си качества на най-високо ниво и искаме да продължим да играем на най-високо ниво – и в атака, и в защита", каза специалистът, попитан дали имат рецепта за спирането на зведата на съперника Хвича Кварацхелия.

Австриецът изрази увереност, че липсата на публиката им не бива да влияе на футболистите. "Не бива да има никакво отношение към играта ни. Знаем, че много от нашите фенове няма да са на трибуните, но знаем и как ще ни посрещнат, ако победим. Искаме да представим идеята, семейството Айнтрахт и нашия футбол, който ни направи известни през последните години. Разбира се, би било добре да са с нас и тази вечер. Но сме концентрирани върху играта, защото само тя е важна сега", бяха думите му. Всичко важно преди Наполи - Айнтрахт можете да научите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички