Този път без късен гол на спасението, Барселона разочарова срещу Шахтьор Донецк в Шампионска лига (ВИДЕО)


Този път без късен гол на спасението, Барселона разочарова срещу Шахтьор Донецк в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4254 0

Шахтьор Донецк поднесе изненада и победи с 1:0 Барселона в четвъртия кръг от груповата фаза в Шампионска лига. Битката се проведе в Хамбург, където "миньорите" домакинстват от началото на руската инвазия в Украйна. Данило Сикан вкара единственото попадение в 40'.

Каталунците не сбъднаха очакванията, че ще победят и не си гарантираха продължаването към елиминациите. Отборът на Шави разочарова с представянето си, като отправи само 1 точен удар в двубоя. През уикенда испанският шампион отново не убеди с играта си, като късен гол им осигури успеха

Откакто е наставник на "Камп Ноу" Шави има 5 загуби в груповата фаза. Антирекорд, който никой друг треньор не е достигал в Барселона. Освен това веднага бе отбелязано, че клубът е пропуснал да си осигури 2,8 млн. евро. Толкова се дават от УЕФА за победа в групите, а всеки милион е силно чакан от испанския тим заради трудното им финансово състояние.

Барселона е на първо място в групата с девет точки, а Порто и Шахтьор имат по шест. Португалците обаче са с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на срещата Барселона притежаваше топката, но не и да създаде опасност пред вратата на Ризник.  В 15' Рафиня стреля от дистанция, но над вратата на украинския отбор. Малко след това домакините бяха близо до изненадата.

Топката се приземи зад Кансело в краката на Крискив, който изчака топката да отскочи, за да стреля с гръмотевично воле. Тер Стеген обаче направи страхотно спасяване и спаси вратата си от гол.

Шахтьор показа, че ще играе смело, опитвайки различни неща на терена, с което да затрудни каталунците. В 21' Роберт Левандовски поиска дузпа, но сигнал от главния съдия не последва. Последва сериозно затишие в играта, като Шахтьор видимо изчакваше своя шанс и много добре премисляше ходовете си на терена.

Напълно заслужено предвид показаното на терена домакините поведоха в резултата. 5 минути преди края на полувремето Судаков намери със страхотен пас Гиорги Гочолеишвили. Той центрира към Данило Сикан, който с глава прати топката във вратата на Тер Стеген.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона не започна, както се очакваше - с натиск и в търсене на изравнително попадение. В 55' Ромеу центрира към Левандовски, който бе на добра позиция, но изстрелът с глава бе доста слаб. Две минути след това Тер Стеген се намеси при удар на Сикан и предотврати втори гол.

В 61-вата минута Гави стреля с глава, а при ситуацията двама играчи на Шахтьор се сблъскаха и пострадаха. Нищо по-сериозно обаче и те продължиха играта.

Малко над пет минути след това Ламин намери с глава центриране на Педри в наказателното поле, но изпълнението му не попадна в целта.

Малко след това и Жоао опита да се разпише, но ударът му бе блокиран и се стигна до корнер. След неговото изпълнение каталунците не съумяха да застрашат съперниковата врата.

В следващите минути натискът на Барселона се увеличи, но отборът на Шахтьор се защитаваше много стабилно. 4 минути преди края дори успя да вкара и втори гол на Тер Стеген.

Шахтьор направи контраатака, но Роналд Араухо успя да я спре. Минута след това Невертон преодоля Кансело и прати топката във вратата на Тер Стеген. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Шахтьор: Ризник, Гочолеишвили, Бондар, Ракицкий, Матвиенко, Степаненко, Зубков, Крискив, Судаков, Невертон, Сикан,

Барселона: Тер Стеген, Алонсо, Кристенсен, Араухо, Кансело, Гави, Ромеу, Гюндоган, Торес, Рафиня, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Украинският представител има само три точки до този момент, но още има шансове - както да продължи към елиминациите в Шампионска лига, така и за двубоите в Лига Европа. Той е трети във временното класиране на група "Н". 

За последно двата тима се срещнаха в Каталуния и домакините се наложиха с 2:1, макар че в двубоя през повечето време отсъстваше драмата. "Блаугранас" спечели по-предните две срещи с 5:1 и 1:0.

До този момент Шахтьор загуби домакинството си на Порто с 1:3, но победи с 3:2 като гост Антверп. Клубът днес няма да може да разчита на Бондаренко, Конопля, Очеретко и Траоре. За Барселона не са на разположение Роберто и Де Йонг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички