Тотнъм продължава да впечатлява в Шампионска лига (ВИДЕО)


Тотнъм продължава да впечатлява в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2897 0

Отборът на Тотнъм продължава със силната си игра в Шампионска лига и днес се наложиха с 2:1 като гост над Борусия Дортмунд. Играчите на Маурисио Почетино осъществиха пълен обрат на "Сигнал Идуна Парк", след като Пиер-Емерик Обамеянг даде аванс на тима си, но през втората част Хари Кейн и Хюн Мин Сон донесоха победата на своя тим.

С тази победа "шпорите" събират актив от 13 точки и ще бъдат първи в крайното класиране на своята група. Борусия пък изгуби и теоритичните си шансове за участието в турнира на пролет.

В 13' домакините първи получиха шанс да обстрелват вратата на противника. Ярмоленко опита изстрел от разстояние, но Лорис бе добре позициониран и улови топката.

Очаквано Борусия Дортмунд излезе напред в резултата. Ярмоленко намери Обамеянг в наказателното поле, където нападателят си осигури свободно пространство и нанесе неспасяем удар - 1:0.

С подновяването на играта играчите на Маурисио Почетино се втурнаха да търсят изравняването и това се случи след 4' игра. Деле Али намери по прекрасен начин Хари Кейн, който с удар в долния ляв ъгъл изравни - 1:1.

В 75' гостите от Лондон стигнаха до пълен обрат, след като Деле Али се пребори по левия фланг, нахлу в наказателното поле и подаде на свободния Хюн Мин Сон, който с прецизен удар се разписа - 1:2.

Преди мача

Лидерът в група Н Тотнъм ще гостува тази вечер на Борусия. Играчите на Маурисио Почетино до някъде са изненадващи лидери, но заслужено са на първата позиция след двата мача, които изиграха срещу Краля на Европа Реал Мадрид. "Шпорите" са с 10 точки в актива си и победа днес почти сигурно ще означава, че те ще излезнат като победители в тази група.

Борусия Дортмунд има трудна задача, ако иска да излезе от групата. Немският тим ще трябва да търси задължителни две победи в оставащите си мачове. За момента те са с две точки за третата позиция и изостават на 5 от "белия балет".

До сега двата тима имат общо три срещи в европейските клубни турнири. По-рано през сезона в Лондон домакините спечелиха с категоричното 3:1. Предишните две срещи на Борусия и Тотнъм са в Лига Европа. Миналия сезон германците отстраниха Тотнъм след общ резултат 4:2.

Състави:

Борусия: Бурки, Обамеянг, Бартра, Гьотце, Гереро, Кагава, Шмелцер, Толян, Вейгл, Ярмоленко, Загаду.

Тотнъм: Лорис, Али, Орие, Дайър, Ериксен, Кейн, Роуз, Санчес, Сон, Вертонген, Уинкс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички