Тотнъм срази Борусия (Дортмунд) на "Уембли" (ВИДЕО)


Тотнъм срази Борусия (Дортмунд) на "Уембли" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1428 0

Тотнъм срази Борусия (Дортмунд) с 3:1 мач от група H на Шампионска лига. За "шпорите" точни бяха Сон (4') и Хари Кейн (15' и 60'), за гостите от Дортмунд пък точен бе Ярмоленко (11'). Ключова ситуация в срещата обаче бе отменен гол на Обамеянг заради несъществуваща засада в 54'. Тогава резултатът бе все още 2:1 и с това попадение резултатът щеше отново да бъде изравнен.

Изключително динамично бе първото полувреме, в което бяха отбелязани 3 попадения. Още в 4' Тотнъм откри резултата, Сон направи страхотен пробив и отправи удар от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки стража с удар в левия ъгъл. Дортмунд обаче не се забави и след няма и 10 минути отговори. Ярмоленко достигна до топката на границата на наказателното поле и стреля от движение за 1:1.

В 15' "шпорите" отново възвърнаха преднината си след страхотна изява на Хари Кейн, който отбележи с удар от наказателното поле. Минути преди края на частта пък Пулишич можеше отново да възстанови равенството, но ударът му мина покрай гредата.

Втората част бе белязана от спорно положение, при което отмениха гол на Обамеянг заради засада, такава обаче нямаше. 4 минути след това, в 60' Кейн увеличи преднината за домакините на 3:1. В 68' Бюрки отрази удар на Дейвис, който щеше да попадне в долния десен ъгъл.

В 71' и Лорис се отличи със спасяване, за да спаси удар на Толян. В 81' Хари Кейн засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар. Той го отправи неточно, встрани от дясната греда. В добавеното време на срещата англичаните оснаха с човек по-малко, след като Вертонген получи втори жълт картон.


All Goals HD - Tottenham 3-1 Borussia Dortmund... by fififilive

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички