"Прекалено много подаръци" - Шави критичен към Барселона, но похвали двама младоци


"Прекалено много подаръци" - Шави критичен към Барселона, но похвали двама младоци
Снимка: Getty Images

2955 0

Във вечерта на 26-и септември Барселона допусна втора грешна стъпка в Ла Лига през сезон 2023/24, завършвайки 2:2 при гостуването си на Майорка от 7-ия кръг.

Домакините повеждаха на два пъти в резултата след груби грешки на "блаугранас", но съставът на Шави Ернандес успя да спечели поне 1 точка, благодарение на головете на Рафиня и на влезлия на смяна Фермин Лопес.

Треньорска критика

"Направихме им прекалено много подаръци. Допуснахме нехарактерни грешки... В същото време създадохме положения, но ни беше трудно да се върнем в мача. Имахме доста шансове, които по принцип биха били достатъчни, за да спечелим, но двете грешки ни костваха победата", коментира старши треньорът на каталунците след последния съдийски сигнал.

"Сега всичко, което можем да направим, е да започнем отново да тренираме, защото ни предстои мач със Севиля в петък", допълни още Шави, визирайки домакинството на "бяло-червените", което е насрочено за 29-и септември (22:00 часа българско време).

Похвали за двама младоци

"Вкарването в игра на Ламин Ямал и Фермин Лопес реши част от проблемите ни. Опитахме всичко, но този път не беше писано да победим. Ламин все още е много млад и трябва да се грижим за него. Включи се много добре и определено направи голяма разлика. Въпреки възрастта си, той е много зрял играч, но все пак не бива да избързваме", уточни наставникът на Барса по адрес на една от изгряващите си звезди, а след това похвали и автора на изравнителното попадениe за 2:2:

"Фермин също е качествен футболист. Вкарва голове и винаги се опитва да дава най-доброто от себе си. Попадението му тази вечер ни донесе точка, което само показва какви неща е способен да прави за нас".

*Четете всички последни НОВИНИ ЗА БАРСЕЛОНА в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички