Тер Щеген спаси Барселона от голяма издънка срещу Динамо в Шампионска лига


Тер Щеген спаси Барселона от голяма издънка срещу Динамо в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4753 0

Испанският колос Барселона победи трудно Динамо Киев с 2:1 като домакин в трети мач от груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците започнаха силно мача, стигнаха до ранен гол и създадоха куп голови положения, но след това Динамо се приспособи към мача и само добрите намеси на Марк-Андре тер Щеген спасиха тима от издънка.

Динамо замина за Испания без 13 от своите футболисти заради голям брой заразени с коронавирус, двама контузени и един наказан футболист. Въпреки младия състав, с който Динамо игра, украинците се на страхотно ниво и създадоха много положения пред вратата на Тер Щеген, който при завръщането си от контузия успя да спаси поне 4 чисти голови положения в мача. А ето как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините натиснаха своя съперник от първата секунда на двубоя и резултатът не закъсня. В 5-ата минута Денис Попов фаулира Лионел Меси в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. От бялата точка Меси нямаше проблеми да реализира - 1:0! Малко след това Антоан Гризман изпусна две чисти положения за гол, а друга добра възможност се откри пред Педри.

В 17' Лионел Меси стреля опасно, но Нешчерет спаси. Постепенно Динамо успя да се приспособи към мача и на свой ред започна да организира атаки. Така в 35-ата минута Виталий Буялски стреля от чиста позиция към вратата на Барса, но Тер Щеген показа страхотен рефлекс и съхрани преднината на каталунците.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на частта Динамо успя да стигне до изравнителен гол, но той бе отменен. След центриране от корнер украинците стигнаха до попадение с глава, но заради параболата при центрирането топката излезе с пълния си обем в аут, заради което и голът не бе зачетен. В 53' Динамо обърза бърза контраатака чрез Жерсон Родригеш, който изведе Супряга сам срещу вратаря, но Тер Щеген спаси с крак.

Пет минути по-късно Лионел Меси изпълни много добър пряк свободен удар, но стражът на Динамо успя да го откаже с брилянтна намеса. В 65-ата минута Барса стигна до втори гол. Ансу Фати намери Жерар Пике в наказателното поле, а бранителят успя да се разпише с глава - 2:0!

В средата на полувремето Тер Щеген отново трябваше да спасява отбора си. Виктор Циганков се измъкна зад отбраната на каталунците и се озова в ситуация един на един с немския страж, но Тер Щеген отрази поредното голово положение пред неговата врата.

В 75' Динамо най-после стигнаха до гол, след като отбраната на Барса за пореден път беше матирана. Тер Щеген успя да отрази един опасен удар, но при добавката Циганков успя да го изпревари и да вкара във вратата - 2:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона стартира участието си в Шампионска лига повече от отлично, след като първо разгроми Ференцварош с 5:1, а след това победи големия си съперник в групата Ювентус с 0:2 като гост. За днешната среща каталунците са абсолютен фаворит срещу Динамо, който има една точка до момента, а освен всичко друго има сериозни кадрови проблеми.

По-рано през седмицата стана ясно, че шестима футболисти на Динамо са заразени с коронавирус. Към тях попаднаха още трима играчи, с което тимът замина за Испания без деветима играчи. Освен това Серхий Сидорчук е наказан за срещата, а други двама футболисти са контузени. В лагера на Барселона контузии лекуват Филипе Коутиньо и Самуел Юмтити, а Роналд Араухо и Марк-Андре тер Щеген са под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Дест, Пике, Де Йонг, Бускетс, Пянич, Педри, Фати, Гризман, Меси

Динамо: Нешчерет, Попов, Шепелиев, Шабанов, Циганков, Андриевский, Родригес, Забарний, Буялски, Супряга, Кенджора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички