Тежка вечер за българите в Шампионска лига (ВИДЕО)


Тежка вечер за българите в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Иван Йочев

1671 0

Борусия (Дортмунд) унищожи само за 20-ина минути Легия (Варшава) на Михаил Александров в първия мач от груповата фаза на Шампионска лига. Германският колос смаза с 6:0 полския шампион и вгорчи по ужасяващ начин отбелязването на завръщането сред големите в Европа след 21-годишна пауза.

Михаил Александров не започна сред титулярите и се появи в 66-ата минута, но нямаше как той и съотборниците му да се мерят с неудържимите звезди на Борусия.


Borussia Dortmund vs Legia Warsaw 6-0 14 9 2016 by YNWAHD

ШАМПИОНСКА ЛИГА: ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ

Още в осмата минута Марио Гьотце ознаменува с гол завръщането си в ШЛ с екипа на Дортмунд, след като с глава се разписа за 0:1, възползвайки се от отлично центриране на Усман Дембеле.

Сократис Папастатопулос в 17-ата минута отбеляза за 0:2 в типичен стил - мощен изстрел с глава, след като се бе преборил със съперник във въздуха. Само 120 секунди по-късно бившият защитник на Барселона Марк Бартра реализира третото попадение за гостите.

В 51-ата минута Дембеле не можа да завърши с точен изстрел поредната атака на Дортмунд, но при добавката Рафаел Герейро нямаше проблеми да прати топката в далечния ъгъл за 0:4.

В 78-ата минута пък след нова продължителна атака Кристиан Пулишич центрира на далечната греда и току що появилият се в игра Гонсало Кастро вкара за 0:5 с първото си докосване на топката.

Крайното 6:0 бе фиксирано от Пиер-Емерик Обамеянг. Така Дортмунд с 3 точки оглави класирането в група F, след като в другия мач Реал Мадрид обърна в добавеното време Спортинг за 2:1 (подробности и видео вижте НА ТОЗИ ЛИНК)

Другият българин в ШЛ също имаше проблеми срещу германски отбор - ЦСКА (Москва) се пребори до равенство 2:2 на гости на Байер (Леверкузен) без Георги Миланов сред титулярите.

Българинът влезе в 78-ата минута, когато ЦСКА се наслаждаваше на по-добра игра след почивката, особено в сравнение с предишната част.

"Аспирините" диктуваха тотално почти през цялото първо полувреме и логично поведоха в резултата още в 9-ата минута чрез Адмир Мехмеди, а в 15-ата Хакан Джалханоглу покачи на 2:0 с изстрел извън наказателното поле и помощта на рикошет.

Само в рамките на 180 секунди обаче от нищото ЦСКА изравни резултата, след като първо Алан Дзагоев с невероятна демонстрация на техника намали на 2:1 в 36-ата, а Роман Еременко от малък ъгъл прати кълбото между краката на Бернд Лено - 2:2.

В другия мач от групата Монако спечели с 2:1 гостуването си на Тотнъм на "Уембли".


bayer leverkusen 2-2 Cska Moscow - All Goals... by allsportusa

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички