Агуеро се завърна с хеттрик в Шампионска лига (ВИДЕО)


Агуеро се завърна с хеттрик в Шампионска лига (ВИДЕО)

2081 0

Серхио Агуеро се завърна в действие за Манчестър Сити и с хеттрик подпечата победата 4:0 над Борусия (Мьонхенгладбах) в отложен мач от Група С на Шампионска лига. Силната гръмотевична буря над Манчестър не позволи на "гражданите" да излязат на "Етихад" във вторник вечер по план, но забавянето по никакъв начин не им повлия да стигнат до успеха по комфортен начин.

ШАМПИОНСКА ЛИГА: ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ

Притеснението на феновете и специалистите от Англия преди мача идваше от факта, Борусия (Мьонхенгладбах) е нещо като криптонит за Пеп Гуардиола. Той е спечелил само 2 от 6-те мача срещу този съперник, а това е най-слабото му постижение срещу отбор, който е срещал повече от два пъти в кариерата си.

Сити обаче доминираше през цялото време на срещата и Агуеро откри резултата още в 9-ата минута, след като засече отлично центриране отляво на Александър Коларов. Въпреки че аржентинският стрелец изпусна две дузпи срещу Стяуа в плейофите, той бе точен от бялата точка в 28-ата минута, след като Хесус Навас бе припънат на границата на пеналтерията от Кристоф Крамер и не се поколеба да падне на тревата.

В 78-ата минута след няколко пропуска в актива на домакините Рахийм Стърлинг с великолепен извеждащ пас даде шанс на Агуеро да се озове очи в очи с вратаря. Аржентинецът преодоля стража лесно и на празна врата оформи хеттрика си - 3:0.

Две от резервите в края изработиха последния гол - феноменален пробив на Лерой Сане отдясно доведе до подаване към непокрития пред малкия пенал Келичи Ихеначо, който с мощен изстрел опъна мрежата за 4:0.

Сити е втори в класирането, изоставайки от Барселона единствено по голова разлика, защото каталунците във вторник размазаха Селтик със 7:0.

Така Гуардиола спечели и седмия си пореден мач начело на Сити, с което удължи рекорда си в това отношение - след успеха над Ман Юнайтед испанският специалист влезе в историята с успех в първите си шест мача начело, което никой негов предшественик не бе постигал.

Сити пък успя да запише "суха мрежа" едва за пети път в последните си 31 мача от груповата фаза на Шампионска лига, а колкото и малко работа да имаше Клаудио Браво, се отчете с няколко отлични намеси, с които малко поразсея впечатленията от дербито на Манчестър.

Борусия (Мьонхенгладбах) пак играха с трима в защита, което се оказа трагедия срещу Фрайбург през уикенда в Бундеслигата - загуба 1:3, а и не им помогна особено и на стадион "Етихад".

Тимът все пак се наслаждава на второто си поредно участие в групите на ШЛ, след като преди това отсъстваше 23 години от най-силния клубен турнир. Върхът на резултатите на Борусия е финалът през 1977 година за КЕШ, загубен с 1:3 от Ливърпул.


Manchester City vs Borussia Mönchengladbach (4... by rubin7190

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички