Тази вечер в Шампионска лига: Какво остана да се решава в груповата фаза?


Тази вечер в Шампионска лига: Какво остана да се решава в груповата фаза?
Снимка: Getty Images/Guliver

3194 0

След като вторник вечер поднесе големи изненади в Шампионска лига, в сряда ще разберем имената и на последните осминафиналисти в турнира. За разлика от вчера, в повечето групи ситуацията е ясна, но все пак остават няколко въпросителни за разрешаване в последните 90 минути от груповата фаза през този сезон. Ето кои са те: 

Група А 

ПСЖ печели групата с 13 точки, докато Реал Мадрид е на второ място с 8 пункта. Единствената драма тук е дали Брюж (3 точки), или Галатасарай (2 точки), ще продължи към Лига Европа. В последните кръг белгийците приемат "белия балет" у дома, а турският гранд гостува в Париж.

Група B 

И тук са ясни двата отбора, които продължават напред към елиминациите. Байерн Мюнхен е №1 с 15 точки (5 от 5 победи), следван от Тотнъм с 10 пункта. Двата отбора се срещат в мач без значение в Мюнхен, в който "шпорите" ще се опитат да измият срама от тежкото 2:7 в Лондон. В спор за място в Лига Европа се срещат Олимпиакос (1 точка) и Цървена Звезда (3 точки) в Гърция.

Група C

Победителят е категорично Манчестър Сити, който е с 11 точки и е недостижим на върха. Интересна обаче е битката за 2-ото място, за което шансове имат и трите отбора - Шахтьор Донецк (6 точки), Динамо Загреб (5 точки) и Аталанта (4 точки).

В последния мач Динамо е домакин на "гражданите", докато италианският тим гостува на Шахтьор. Невъзможно е да има равенство в точките на два отбора за 2-ото място, така че във водеща позиция е Шахтьор, който ако спечели, ще се класира напред, независимо от резултата в другия двубой. Аталанта трябва да спечели срещу Шахтьор и да се надява на Сити да вземе поне точка в Загреб. Мисията на Динамо изглежда най-тежка - победа над Манчестър Сити и надежда, че Аталанта ще вземе точка срещу Шахтьор.

Група D 

Ювентус вече е осминафиналист като №1 в своята група с актив от 13 точки, а битката е за 2-ата позиция. Атлетико Мадрид е с актив от 7 точки на 2-о място (1 точка повече от преследвача Байерн Леверкузен). "Дюшекчиите" са домакин на Локомотив (Москва) в последния кръг, докато "аспирините" посрещат "старата госпожа". За да се класира напред. Леверкузен трябва да спечели задължително, а Атлетико да не спечели мача си срещу московския гранд. Програмата на мачовете в Шампионска лига вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички