След изненадите в Шампионска лига: Кои отбори продължиха към елиминациите?


След изненадите в Шампионска лига: Кои отбори продължиха към елиминациите?
Снимка: Guliver/GettyImages

8553 0

Емоциите в Шампионска лига във вторник вечер бяха на много високо ниво, след като 3 от отборите, които имаха предимство в своите групи преди изиграването на последните мачове, отпаднаха от надпреварата. Най-голяма изненада предизвика краят на кампанията на холандския шампион и полуфиналист от миналия сезон Аякс, но по подобен начин с турнира се сбогува и Интер. Ето и какво се случи в отделните групи: 

Група E 

Ливърпул показа, че неволите от преди години са далеч зад гърба на тима. Европейският шампион изигра изключително добър тактически двубой срещу РБ Залцбург, устоя на натиска на австрийците и през второто полувреме нанесе двоен удар и спечели с 2:0. В същото време Наполи смаза с 4:0 Гент и също се класира напред към елиминациите. 

Победител в групата е Ливърпул с актив от 13 точки, следван от Наполи с 11. Двата отбора са съответно в урна №1 и урна №2 на предстоящия жребий за елиминациите, а РБ Залцбург ще продължи да играе в Лига Европа. 

Група F 

В момента, в който беше обявено, че Валверде ще пусне повече резерви в Милано и няма да разчита на Меси, всички очакваха безпроблемно класиране на Интер към елиминациите. Това обаче така и не се осъществи, след като лидерът в Серия А тотално разочарова с представянето си у дома и загуби с 1:2 от "блауграна", а за гостите голове отбелязаха юношите Чарлес Перес и Ансу Фати. 

В другата среща Борусия (Дортмунд), който имаше равен брой точки с Интер, но по-слаби показатели в преките двубои, успя да вземе труден успех с 2:1 над Славия Прага и се класира за елиминациите. 

Барселона печели групата с актив от 14 точки, а Борусия остава на второ място с 10. Съответно каталунците са в урна №1, а "жълто-черните" в урна №2 при жребия за осминафиналите. Лига Европа за втора поредна година се оказва пролетният европейски турнир за Интер. 

Група G 

В тази група беше много интересно преди последните двубои. Лион трябваше да спечели срещата си, за да е сигурен участник в елиминациите, но едва-едва се добра до 2:2 като домакин на РБ Лайпциг, като германският тим си гарантира първото място в групата. 

Френският тим обаче извади сериозен късмет, тъй като Зенит, който бе с по-добри показатели от Лион в преките двубои, допусна тежко поражение с 0:3 от Бенфика в Португалия и от втората позиция се свлече чак до 4-о място. 

Така след мачовете РБ Лайпциг печели групата с 11 точки, а Лион с 8 пункта остава на втора позиция. Германците ще са в 1-а урна на жребия, а "хлапетата" - във 2-ра. Бенфика ще играе в Лига Европа. 

Група H 

Очакваната с голям интерес група завърши по много неочакван начин. Лидерът преди изиграването на последните мачове беше Аякс с 10 точки, но холандският шампион допусна шокиращо поражение от Валенсия у дома с 0:1 и не просто не спечели групата, но и остана извън елиминациите в турнира. Вместо тях, Валенсия се настани на върха в класирането (11 точки). 

Челси от своя страна свърши своята работа и спечели с 2:1 срещу Лил и изпревари по точки Аякс (11 срещу 10). Испанците са на 1-о място в класирането заради по-добрите си показатели срещу лондонския опонент (победа и равен), а Аякс ще играе в Лига Европа, след като игра полуфинал в турнира само преди няколко месеца. 

По време на жребия Валенсия ще е в урна №1, а Челси - урна №2. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички