Бъркотия в "групата на смъртта" в Шампионска лига: Всеки има шанс - само "аутсайдерът" е сигурен за елиминациите


Бъркотия в "групата на смъртта" в Шампионска лига: Всеки има шанс - само "аутсайдерът" е сигурен за елиминациите
Снимка: Getty Images

3743 0

Група F оправда очакванията за много зрелище и непредвидимост, като неслучайно бе определена за "групата на смъртта" още от самото начало. По ирония на съдбата отборът, който бе с най-малки шансове за първото място преди старта, тимът, който започна най-слабо и със само една точка от първите два мача, е и единственият, гарантирал си място в елиминациите.

Драматичен край в "групата на смъртта" в Шампионска лига

Става въпрос за Борусия Дортмунд, който е лидер с 10 точки, следван от ПСЖ със 7, както и Нюкасъл и Милан с по 5. В последния кръг парижани се изправят именно срещу германците и при победа двата тима продължават напред, а френският шампион ще завърши първи поради по-добри показатели в преките двубои. Нюкасъл изпусна победата срещу ПСЖ в последните секунди и вече не държи съдбата си в свои ръце. Все пак е сериозен фаворит срещу седемкратния носител на трофея Милан, докато в другия мач такъв е ПСЖ, като това е потвърдено и от платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът на efbet за това Луис Енрике и компания да спечелят срещата, както и лидерската позиция, е 1,93, докато ставката за четвърта поредна победа в групата в полза на Борусия Дортмунд е 3,90. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 4,10.

Въпреки ролята на фаворит за парижани няма да бъде никак лесно, като съперникът ще играе без напрежение. Освен това Борусия Дортмунд е много силен домакин. На "Сигнал Идуна Парк" тимът е загубил само два пъти в последните си 18 мача в надпреварата. А в двете срещи у дома в "групата на смъртта" германците записаха победа и равенство, без да допуснат нито едно попадение.

ПСЖ, Нюкасъл или Милан: Кой ще излезе заедно с Борусия Дортмунд?

Рандъл Коло Муани не успя да вкара срещу този опонент в нито един от двата случая, в които се изправи срещу него с Айнтрахт Франкфурт. Голямата заплаха обаче по традиция ще идва от Килиан Мбапе. Той има 18 гола в 18 мача във всички турнири през сезона, като в Шампионска лига се е отчело с три попадения. Именно той донесе така важното реми срещу Нюкасъл с гол от дузпа. Усман Дембеле пък отново ще се изправи срещу бившия си тим.

Колкото до другия дуел - коефициентът на efbet за това "свраките" да завършат подобаващо завръщането си в Шампионска лига след 20-годишно отсъствие и да вземат мача си е 1,91, докато ставката за втора победа за Милан в групата и надежда за второто място пред "росонерите" е 4,10. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,95. И този, и другият мач от групата започват в 22:00 часа българско време.

Резултатността и за двата отбора не е особено задоволителна до момента в групата, въпреки че Нюкасъл избухна с четири гола в първия мач срещу ПСЖ. "Свраките" са вкарали общо пет попадения, а Милан - три. Така няма футболист на някой от двата тима, който да може да се похвали с повече от един гол в "групата на смъртта".

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички