Късна драма и зрелище! Аталанта срази Милан в края, глупав червен картон провали „росонерите“(ВИДЕО+СНИМКИ)


 Късна драма и зрелище! Аталанта срази Милан в края, глупав червен картон провали „росонерите“(ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

736 0

Аталанта срази с 3:2 Милан в инфарктна драма в Бергамо. Богинята“ надделя над „Дявола“ с победен гол в 5-ата минута на добавеното време, реализиран с пета от Луис Муриел.

Така тимът на Джанпиеро Гасперини се върна на победния път, триумфирайки в дербито на областта Ломбардия в 15-ия кръг на Серия А. Домакините не познаваха вкуса на успеха в последните си 4 срещи в Калчото.

В третата минута на добавеното време Давиде Калабрия си изкара глупав втори жълт картон, което остави „росонерите“ с човек по-малко в заключителните акорди на срещата. Така 120 секунди по-късно се стигна до гола с пета на колумбийския нападател, довел до първото поражение на Милан от три мача в Серия А.

Хората на Стефано Пиоли запазиха третото си място с 29 точки. Аталанта пък изскочи на 7-ата позиция с 23 пункта.

Като цяло домакините създадоха по-чистите положения в мача. Гостите обаче също създадоха доста напрежение пред вратата на съперника в този зрелищен сблъсък.

След куп пропуски Аталанта откри резултата в 38-ата минута. Адемола Луукман се разписа след удар и рикошет във Фикайо Томори – 1:0.

В 3-ата минута на добавеното време на първото полувреме Оливие Жиру изравни със специалитета си – удар с глава.

Шоуто на терена продължи и след почивката. Англичанинът от нигерийски произход Луукман заби второто си попадение в срещата в 55-ата минута след пас на бившия играч на Милан Шарл де Кетеларе.

Video edited on Kapwing

Домакините продължиха да пропускат и вместо нов гол във вратата на Менян, падна такъв в тази на Мусо. Резервата Лука Йович вкара на празна врата – 2:2 в 80-ата минута.

За беда обаче „росонерите“ останаха с човек по-малко в 3-ата минута на добавеното време, когато Давиде Калабрия получи втори жълт картон и остави своите да доиграят срещата в намален състав.

Video edited on Kapwing

"Бергамаските" се възползваха и в 5-ата минута от допълнителните Миранчук намери резервата Луис Муриел, който с финес с пета я прати в мрежата на Менян и донесе победата за „Богинята с 3:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички