Стоунс и Диаш пропускат ключови срещи за Сити, Гуардиола няма голям избор


Стоунс и Диаш пропускат ключови срещи за Сити, Гуардиола няма голям избор
Снимка: Getty Images

1372 0

Манчестър Сити вече се подготвя за визитата си на Бърнли в събота, когато "гражданите" ще търсят победа, която да ги запази на върха. Очаква се лесна победа в първенството, но на "Етихад" гледат плахо към идния вторник, в който ще приемат Атлетико Мадрид на Диего Симеоне. И ако липсата на мачове в исторически план не е проблем за испанския специалист, то пълния лазарет може да бъде неочаквана спънка по пътя към първи трофей в Шампионска лига.

Пеп Гуардиола е отлично запознат с контузените си играчи, като се отличават имената на двамата централни защитници, които са най-използваните от каталунския треньор през кампанията. Става въпрос за Джон Стоунс и Рубен Диаш, за които дори липсва информация дали ще попаднат в групата за първия четвъртфинал.

Англичанинът се завърна рано от лагера на националния отбор заради мускулен дискомфорт, който му попречи да вземе участие в приятелския мач срещу Кот д'Ивоар. От Сити все още не са съобщили резултатите от тестовете, на които е бил подложен защитникът, въпреки че от ФА обясниха, че играчът се е върнал по-рано като предпазна мярка.

Що се отнася до португалеца, той получи мускулна травма преди няколко седмици, от която е близо до възстановяване, но мениджърът на Сити обяви, че има съмнения в състоянието на играча и би било прибързано решение, ако заложи на него през уикенда.

"Първоначалната диагноза беше 5-6 седмици, които още текат. Подобрението на Рубен е видимо, но лекарите ми казаха, че с тази контузия трябва да бъдем много внимателни. Може да изглежда, че той е добре и готов за игра, но случи ли се нещо – няма да доиграе сезона", коментира Гуардиола.

Така Лапорт и Аке са двамата централни защитници в най-добра форма за "гражданите". Двойка, която никога не е играла заедно в първенството, а уикендът изглежда именно като време за дебюта им като дуо в центъра на защитата. Това може да се повтори и във вторник, ако опитният Стоунс не бъде вдигнат за първия сблъсък между Манчестър Сити и Атлетико Мадрид в историята.

 И докато това ще е първият мач между двата отбора, ето какво да очаквате от опитните треньори!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички