Непознат за Европа мега сблъсък, но между лица, които се познават прекалено добре


Непознат за Европа мега сблъсък, но между лица, които се познават прекалено добре
Снимка: GettyImages

2213 0

Манчестър Сити и Атлетико Мадрид ще се изправят за първи път един срещу друг в официален турнир, определи жребият на четвъртфиналите в Шампионска Лига. Сблъсъците ще се изиграят следващия месец, като първият мач ще се изиграе на 5 или 6 април в Манчестър, а стадион „Уанда Метрополитано“ ще посрещне “гражданите” на 13 или 14 април.

"Гражданите" в нова атака на европейския връх 

Отборът на Пеп Гуардиола се стреми да преодолее поражението от финала на Шампионската лига през миналия сезон като спечелят турнира за първи път. “Небесносините” се класираха миналата седмица след безпроблемно равенство 0-0 срещу Спортинг Лисабон на стадион "Етихад".

Категорична победа в първия мач с 5:0 в Лисабон на практика осигури място на тима в следващата фаза за пети пореден сезон. Сити отбеляза 23 гола в осемте мача до този етап в Европа. Невероятен е фактът, че действащите шампиони на Висшата лига се борят за първото място на три фронта, няколко седмици преди края не сезона.

Атлетико има да мисли само за един фронт

Атлетико стигна дотук след като последно мина именно през градския съперник на Сити – Юнайтед. Тимът успя да се класира с общ резултат от 2-1 и успех като гости с 1-0. Преди това имаха нелеката задача да минат през "групата на смъртта" с едва две победи и едно равенство. Незабравим ще остане още първият мач, когато “дюшекчиите” се наложиха след късна драма над Милан като гости. Водещ голмайстор за испанците е Гризман с четири попадения в турнира, докато при англичаните се отличава Марез с попадение повече.

Сблъсък на гении - Хосеп Гуардиола срещу Диего Симеоне

Традиционният майстор на защитата срещу великия създател. Или поне така бяха наричани двамата преди историческите им сблъсъци през 2016г. на полуфиналите в Шампионска Лига. Шест години по-късно съперничеството се възобновява с разликата, че този път Гуардиола ще бъде в синьо, докато миналия път беше наставник на Байерн Мюнхен.

Едва три срещи имат помежду си двамата специалисти, като две от тях са именно на въпросните полуфинали, когато Атлетико Мадрид на аржентинския треньор изненадващо изхвърли Байерн за да загуби драматично от вечния си съперник – Реал. Тогава Атлетико се наложи скромно с 1:0 в Мадрид като това остава единствената победа на Симеоне над Гуардиола. От своя страна испанският мениджър има две победи, едната именно в реванша с 2:1, но тогава правилото за гол на чужд терен изиграва лоша шега на баварците. Общата голова разлика в мачовете между двамата специалисти е 4:3 в полза на испанеца.

За времето си в Испания, Гуардиола има само един мач срещу Атлетико, печелейки го тогава на "Висенте Калдерон" с 2:1 (тогава Пеп е треньор на Барселона). 

Кой е фаворит в сблъсъка? 

Веднага след тегленето на жребия излязоха и първите ставки на букмейкърите, с които освен фаворит в срещите между двата отбора, Манчестър Сити е фаворит и за спечелването на финала в Париж на 28 май. Безспорно допълнителен стимул за Гуардиола и играчите му е фактът, че клубът никога не е дигал “ушатата”, но със сигурност същото важи и за Симеоне, който имаше нещастието да загуби през 2014 и 2016г. финалите на Шампионска Лига под ръководството на Атлетико Мадрид от вечния градски съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички