Станаха ясни всички четвъртфиналисти в Шампионска лига, сезон 2023/24


Станаха ясни всички четвъртфиналисти в Шампионска лига, сезон 2023/24
Снимка: Getty Images

2706 0

Атлетико (Мадрид) и Борусия (Дортмунд) са последните четвъртфиналисти в Шампионска лига за сезон 2023/24. Те се класираха след победи съответно над Интер (Милано) и ПСВ Айндховен.

Как бяха спечелени последните 2 "билета"?

Испанците стигнаха до финалната осморка след трудна победа с дузпи над "нерадзурите" в реванша, а германците надделяха над лидера в Нидерландия с 2:0. Точни за успеха бяха Джейдън Санчо в 3' и Марко Ройс в 90+5'.

Последният четвъртфиналист се излъчи в Мадрид

По-рано за следващата фаза на най-силния европейски клубен турнир се класираха Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, ПСЖ, Арсенал и Барселона.

Как се класираха Реал, Барса, Сити, Арсенал, ПСЖ и Байерн?

Арсенал се класира драматично, надделявайки над Порто с дузпи. Барселона надви Наполи с 3:1 в реванша и след 1:1 в първия мач продължи спокойно напред.

Манчестър Сити не остави съмнения в надмощието си срещу Копенхаген, а Реал Мадрид елиминира РБ Лайпциг. ПСЖ пък се справи с Реал Сосиедад, побеждавайки ги и в двата мача.

Байерн Мюнхен загуби първия си мач срещу Лацио, но в реванша победи убедително и също взе билет за място сред най-добрите осем. Жребият е в петък, 15 март. А ето с какво голът на Санчо срещу ПСВ бе по-специален. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички