Спектакъл! Челси и Рома не се победиха в мач с шест гола и два обрата (ВИДЕО)


Спектакъл! Челси и Рома не се победиха в мач с шест гола и два обрата (ВИДЕО)
Снимка: Grtty Images/Guliver

3848 0

Тази вечер от 21:45 часа на стадион "Стамфорд Бридж" Челси приема Рома в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Срещата ще може да следите НА ЖИВО в SPORTLIVE.BG.

Интересен кадър преди началото на срещата показа как мениджърът на Челси Антонио Конте бе на резервната скамейка, за да прегърне Алесандро Флоренци. Двамата работиха заедно в националния отбор на Италия.

Първата добра възможност в срещата бе в 5' и бе за тима на домамините. Бакайоко намери добре Азар, който пък моментално изведе Мората в наказателното поле. Испанецът стреля от движение, но право в ръцете на Алисон.

Отговорът на Рома не закъсня. Пероти направи страхотен пробив от дясно, премина покрай трима играчи в "синьо", навлезе към дъгата на наказателното поле и стреля в обратния ъгъл, но топката профуча над напречната греда.

В 10', при втората си възможност, играчите на Антонио Конте излезнаха напред в резултата. Давид Луис открадна топка в центъра и моментално опита пас към Мората, но той бе пресечен от Жезус. Кълбото обаче попадна обратно на крака на бразилеца, който с фалцов удар я прати неспасяемо във вратата на "вълците".

В 31' гостите можеха да изравнят резултата, след като капитанът на тима Наинголан получи добра топка в дясно на наказателното поле на лондончани, но ударът му бе париран прекрасно от сънародника му Куртоа.

Противно на очакванията Челси вкара и втория гол в мача. Перес изгуби топката и Азар и Мората се понесоха в контра атака. Белгиецът подаде към колегата си в предни позиции. Бившият играч на Реал Мадрид пробва изстрел, но топката рикошира в крака на играч в бяло, но попадна право на крака на Азар, който от въздуха я прати в мрежата на Алисон.

5' преди края на първата част заслужено Рома върна едно попадение. Александър Коларов буквално се подигра със Сесар Аспиликуета, след като го заобиколи и надбяга, нахлу в наказателното поле и шутира. Късметът помогна на бившия играч на Манчестър Сити, тъй като с рикошет той прониза вратата на домакините - 2:1.

Втората част започна по-добре за гостите и в 53' Коларов направи пореден добър пробив. Той нахлу от ляво в половината на Челси, стигна до аутлинията и пусна успореден пас към Джеко. Топката обаче бе отклонена точно пред крака на нападателя, който все още търси първия си гол срещу "сините" от Лондон в кариерата си.

В 64' Един Джеко вкара първия си гол срещу Челси и го направи по много класен начин. Босненецът получи центриране в наказателното поле на домакините и с мощен удар от въздуха матира Куртоа - 2:2.

20' преди края на срещата Бакайоко направи фаул в дясно от вратата на Куртоа. Коларов центрира в наказателното поле, където централният нападател Джеко бе оставен непокрит и вкара втория си гол за вечерта.

Играчите на Антонио Конте реагираха като попарени на третия гол на гостите и бързо изравниха. Само 5' след полученото попадение влезлият като резерва Педро центрира остро от дясно, а в наказателното поле бе оставен непокрит нисичкия Еден Азар и с глава вкара за 3:3.

 

Преди мача

Английският шампион Челси не показва най-добрия футбол на Острова от началото на сезона и това се потвърди със загубата от последния във Висшата лига Кристъл Палас в последния кръг. "Сините" стартира убедително в Шампионска лига с домакинска победа с 6:0 над Карабах, а след това стигна и до успеха над Атлетико Мадрид като гост, като по този начин момчетата на Антонио Конте са лидери в своята група.

Рома от своя страна се представя стабилно в Серия А, като записа и победи в последните си три гостувания в Италия. Един Джеко ще е най-опасното оръжие на "вълците", като от началото на сезона е вкарал 8 гола в 8 мача в Серия А и Шампионска лига.

За последно двата тима играха един срещу друг през 2008 година, когато бяха в една група в турнира на богатите. Тогава те си размениха по една победа, като този, който бе домакин спечели на своя стадион.

Състави:

Челси: Куртоа, Кейхил, Кристенсен, Аспиликуета, Запакоста, Фабрегас, Давид Луис, Бакайоко, Алонсо, Азар, Мората

Рома: Алисон, Коларов, Жезус, Фацио, Перес, Наинголан, Гоналонс, Строотман, Пероти, Жерсон, Джеко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички