Солскяер: Не сгреших, че не смених Фред на полувремето срещу ПСЖ


Солскяер: Не сгреших, че не смених Фред на полувремето срещу ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1264 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че тимът му е изпуснал Пари Сен Жермен снощи. Двата тима се сблъскаха на "Олд Трафорд“ в двубой от група "Н" на Шампионска лига. Френският шампион си тръгна с трите точки след успех с 3:1 и ще спечели групата при победа над Истанбул ББ в последния си мач, докато Юнайтед, които загубиха Фред през второто полувреме заради втори жълт картон, трябва да избегнат загуба от РБ Лайпциг, за да прогресират към елиминациите. Въпреки това, Солскяер сподели, че нещата са щели да бъдат различни, ако не бяха пропуските на Антони Марсиал и липсата на малшанс при копването на Единсон Кавани, което срещна напречната греда на Кейлор Навас.

"Това беше много добър мач, който заслужаваше фенове по трибуните. Когато погледнем към съставите на двата отбора, там има много атакуващ талант. Не мисля, че някой остана разочарован, имаше шансове и за двата отбора. С малко повече точност при завършващия удар можехме да приключим срещата в средата на второто полувреме. Това е разликата в големите мачове – можем да си говорим за притежание на топката и това кой е доминирал, но тези шансове са ключови“, започна норвежецът за BT Sport.

Фред получи пресилен втори жълт картон в 70-ата минута, но по-рано в мача се размина с червен след стълкновение с Леандро Паредес. Солскяер призна, че бразилецът е бил късметлия да се размине с червения картон при първата ситуация, но след това е бил изгонен пресилено. "Фред не трябваше да насочва главата си към него. Не мисля, че го докосна, но не трябва да го прави. Така че извади късмет, или не се свири нищо, или се отсъжда червен картон. При втората ситуация нямаше нарушение – Фред го знае, Андер Ерера също", каза мениджърът.

Солскяер не бе съгласен, че е трябвало да смени Фред на почивката. "Мисля, че Фред бе спокоен през втората част. Просто не извади късмет с решението на съдията", посочи той и изради надежда, че Маркъс Рашфорд, отбелязал единственото попадение в срещата за Юнайтед, ще бъде готов за мача с Уест Хем през уикенда, след като излезе принудително 20 минути преди края. "Ще видим колко бързо ще се възстанови. Надявам се да бъде готов за мача с Уест Хем през уикенда. Но все още не знаем“, завърши Солскяер. А за какво трябва да е доволен той от работата си в Юнайтед досега вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички