Солскяер: Кавани е готов да се изправи срещу ПСЖ


Солскяер: Кавани е готов да се изправи срещу ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

1018 0

Оле Гунар Солскяeр разкри, че Единсон Кавани ще бъде готов да се изправи срещу бившия си клуб Пари Сен Жермен в Шампионската лига в сряда независимо от разследването на Футболната асоциация на Англия във връзка с негов пост в социалните мрежи.

Уругвайският нападател влезе от резервната скамейка и донесе успеха на Манчестър Юнайтед над Саутхемптън с 3:2 в неделя с два гола и една асистенция, като след мача благодари на приятел за поздравленията му в Инстаграм, използвайки испанския термин „негрито“ (малък тъмнокож човек). Независимо от поздрава, Кавани може да бъде наказан за три мача от ФА за обидни коментари в социалните мрежи.

„Той дълбоко съжалява за грешката, която направи. Не е имал никаква зла умисъл, просто е поздравил наш приятел и ние му обяснихме ситуацията. Ние ще го подкрепим, това е един от онези случаи на малшанс – той дойде наскоро в страната и в Уругвай терминът се използва с друго значение. Ще го подкрепим, но разбира се подкрепяме и ФА. Важно е Футболната асоциация да поиска от него обяснение – ние сме в борбата срещу дискриминация“, започна норвежкият специалист на днешната си пресконференция.

Кавани е топ реализатор на ПСЖ на всички времена с 200 гола в седем сезона за френския шампион. Но той бе освободен след изтичането на договора му през юни, като не бе в състава на парижани, достигнал до първия си финал в Шампионска лига през август. След страхотното му включване от пейката в неделя, Кавани може да стартира срещу бившия си тим в сряда. ПСЖ изостава с три точки от Юнайтед в група Н и е изправен пред угрозата да бъде изхвърлен от турнира още след груповата фаза при поражение на „Олд Трафорд“.

„Той е готов за игра, за него е специално да играе срещу ПСЖ, неговият бивш клуб, където е голмайстор на всички времена. Това ще му се отрази психически, но познавайки го, това ще му даде енергия и той ще бъде готов. Той е такъв професионалист. Същото се отнася и за случая с ФА, той ще се поучи от грешката си. Може да му се отрази, но трябва да го остави зад себе си, когато мачът започне. Най-добрите играчи могат да оставят проблемите зад гърба си за известно време и да дадат най-доброто от себе си“. Солскяр потвърди, че Давид де Хеа ще бъде на линия за сблъсъка, след като бе заменен на почивката срещу Саутхемптън. Антони Марсиал и Пол Погба също могат да се завърнат, но Погба вероятно ще бъде на скамейката.

Без световния шампион с Франция в състава, Дони Ван де Беек успя да запише първи мач като титуляр срещу „светците“ и помогна за серията от четири поредни победи на тима във всички турнири. Нидерландецът прекара по-голямата част от първите си няколко седмици в Манчестър на резервната скамейка, но 40-милионната покупка от Аякс винаги е вярвал, че трябва да бъде търпелив. „Знам, че мога да дам нещо допълнително на отбора и мога да му помогна, така че бях просто търпелив“, каза той.

Повече за поста, който навлече проблеми на Кавани, четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички