Солскяер окуражава феновете, че Манчестър Юнайтед става по-постоянен отбор


Солскяер окуражава феновете, че Манчестър Юнайтед става по-постоянен отбор
Снимка: Getty Images/Gulliver

1361 0

Оле Гунар Солскяер настоява, че Манчестър Юнайтед ще постигне дългосрочни успехи. 47-годишният норвежец, който бе подкрепен от ръководството на „червените дяволи“ въпреки неубедителните изяви по-рано този месец, е с изтичащ договор в края на този сезон.

Солскяер, чийто тим е 13-и във Висшата лига, ще се опита да удължи серията си от три мача без загуба срещу високолетящия Саутхемптън в неделя. „Живеем в свят на резултати и всичко това, което искам, е Манчестър Юнайтед да се подобри като отбор и клуб. Имам много добра комуникация с клуба през цялото време.

Трябва да мислиш дългосрочно и краткосрочно – никога не бих помислил, че това е шанс за мен да докажа нещо. Всяко решение, което взимам, е за благото на Манчестър Юнайтед. Ако продължим да се подобряваме, имаме много добри шансове, защото този тим има страхотни качества“, започна той.

Юнайтед си гарантираха участие в Шампионската лига в последния кръг от изминалия сезон след отлично представяне във втората половина от изминалия сезон. Солскяр изведе отбора до три полуфинала в различните турнири, които загуби, но вярва, че клубът не е далеч от завоюването на трофей.

„Отборите, които печелят първенството, са постоянни. Знам, че този сезон е по-несигурен, но ако погледнете към последните 40 мача на този отбор – печелим два, завършваме наравно един, печелим два, губим един. Така че ставаме лека-полека постоянно. Погледнете статистиката след идването на Бруно и останалите трансфери. След мача с Бърнли, който загубихме у дома през януари с 0:2, само Ливърпул има повече спечелени точки от нас, така че се подобряваме с всеки изминал мач.

Не стартирахме сезона наравно с останалите заради Европа и липсата на предсезонна подготовка. Сега показваме на какво сме способни. Ако продължим с правилната настройка съм сигурен, че ще се изкачим в класирането. Този сезон е непредсказуем и главното е да си с правилна настройка. Може да пренебрегнеш всяка една грешка, стига да си с правилния манталитет и подход – ние се приближаваме до това“, завърши Солскяер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички