След скандалите с бивш спонсор: Колко ще прибере Интер само за финала от Шампионска лига?


След скандалите с бивш спонсор: Колко ще прибере Интер само за финала от Шампионска лига?
Снимка: GettyImages

1230 0

Отборът на Интер ще носи името „Paramount+“ на фланелките си за финала на Шампионска лига, след като предишният им спонсор не успя да изпълни договора им.

След като прекъсна връзките си с компанията за криптовалута DigitalBits, Интер ще излезе на терена на Олимпийския стадион Ататюрк с Paramount+ на фланелките си. "Неразурите" също носеха логото на северноамериканската компания в последния си мач от Серия А срещу Торино.

Договор за милиони в полза на Интер

Италианският гранд наскоро спря да показва логото на DigitalBits след нарушение на договора от фирмата. Марката обеща да плати 80 милиарда долара за правото да рекламира върху фланелката на италианския тим, но не успя да извърши плащания в уговореното време. Отборът на Симоне Индзаги игра полуфиналите на Шампионска лига срещу Милан без спонсор на фланелката поради неизпълнение.

Сега, преди най-големия си мач от десетилетие, Интер успя да сключи сделка с Paramount. Споразумението с американската фирма ще им донесе 4,5 милиона долара само за този финал, но това не е краят на сътрудничеството на двете им организации.

New York Times съобщава, че споразумението продължава и през следващата кампания, но в по-малко видима позиция. Срещу допълнителни 4,5 милиона долара италианската страна ще носи „Paramount+“ на гърба на фланелките си през следващата година.

Финансовите проблеми в Интер

Тази "скромна" сделка за спонсорство дава на Интер така необходимите пари, докато се борят с финансови проблеми. Смята се, че те имат оперативен дълг от близо 1 милиард долара и се очаква да бъдат принудени да продадат играчи това лято, за да останат на повърхността, независимо от резултата срещу Манчестър Сити.

През 2016 г. китайска инвестиционна група плати около 300 милиона евро за 70% от клуба, но те не успяха да превърнат Интер в печеливша организация. Седем години по-късно финансовата ситуация само се влоши и собствениците искат да продадат клуба. Според La Gazzeta Dello Sport те го оценяват на 1,2 милиарда евро, същата сума, която беше платена за градския съперник Милан миналата година. Малко нас час преди финала срещу Сити пък стана ясно, че Симоне Индзаги е избрал да започне с Джеко вместо с Ромелу Лукаку в атака.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички