Скандал в групата на Лудогорец: Не пуснаха ас на ПСЖ в Англия


Скандал в групата на Лудогорец: Не пуснаха ас на ПСЖ в Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

1809 0

Преди решаващата битка между Арсенал и ПСЖ в Шампионска лига избухна много сериозен скандал между ръководството на френския гранд и английското Министерство на вътрешните работи. Причината - в Англия не беше допуснат левият бек на тима Серж Аурие.

Според информация на Telegraph, визата на котдивоареца е била отнета, след като първоначално е била одобрена още в средата на октомври, когато от клуба са подготвили пътуването на тима за гостуването на "артилеристите".

В своя декларация от ПСЖ обясняват, че визата е отнета на 16-и ноември, като клубът е получил известие от Англия, а причината е била ефективната присъда, получена от Аурие на 30-и септември. Тогава защитникът беше осъден на 2 месеца затвор (присъда, която в последствие се превърна в общественополезен труд) за удар с лакът, нанесен върху полицай.

Аурие има право да играе в мача от Шампионска лига, както и във всеки друг с участието на ПСЖ, тъй като в момента тече обжалване на присъдата. По европейските правни норми човек е невинен, до доказване на противното - факт, който е ясно подчертан в декларацията на ПСЖ.

Освен това от Вътрешното министерство на Англия са информирали френския гранд за решението си едва днес към 14:00 часа английско време. Очаква се ПСЖ да заведе дело срещу държавата.

Двата отбора се изправят един срещу друг в сряда от 21:45 часа българско време на "Емиратс". По същото време на стадион "Васил Левски" българският шампион Лудогорец се изправя срещу Базел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички