Треньорът на ПСЖ: Започнахме зле, но скоро пак ще бием


Треньорът на ПСЖ: Започнахме зле, но скоро пак ще бием
Снимка: БГНЕС

1179 0

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери изрази увереност, че въпреки трудния старт на сезона в Лига 1, скоро неговият тим ще започне да показва истинското си лице. След 13 изиграни кръга френският шампион заема едва третото място с 29 точки, на 3 от лидера Ница.

„Не започнахме сезона по най-добрия начин, но вярвам, че резултатите ще дойдат. Отборът вече разбира по-добре как трябва да играем. ПСЖ е силен отбор, в който има огромна конкуренция. Според мен начинът ни на работа в момента е по-добър от този отпреди два месеца. Все повече и повече опознавам тима, но процесът ще продължи през целия сезон.”

Испанският специалист дойде на Парк де Пренс през лятото, заменяйки на поста уволнения Лоран Блан. Емери бе посрещнат във френската столица с огромни очаквания, след като с бившия си отбор Севиля спечели три пъти поред трофея в Лига Европа. „Когато дойдох тук попитах президента защо е избрал мен, а той ми отговори – „За да работиш върху детайлите”. Този отбор е добър, спечелил е много титли, но той вярваше, че именно работата над малките детайли ще помогне на тима да подобри представянето си и да печели повече”, каза още Емери.

Освен очакванията за задължителен триумф на родната сцена, от ръководството на парижани не крият амбициите си за успех и в Шампионската лига. В сряда, 23 ноември, ПСЖ гостува на Арсенал в Лондон в пряк сблъсък за първото място в група А на турнира. Двата тима са лидери в класирането с равен брой точки – по 10.

„Очевидно Шампионската лига е много важен турнир за нас. Мисля, че към момента всичко се развива добре за нас. Това е надпреварата, която винаги поставя под изпитание репутацията на един отбор. В действителност обаче най-голям шанс за развитие ти дава вътрешното първенство, където трябва да си постоянен в 38 срещи. Нашата цел е да спечелим Лига 1, което ще ни помогне да сме по-добре подготвени за Шампионската лига”, допълни още 45-годишният наставник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички