Пет варианта за кариерата на Меси, ако напусне Барселона


Пет варианта за кариерата на Меси, ако напусне Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

4050 0

Преди няколко дни в Испания гръмна новината, че звездата на Барселона Лионел Меси възнамерява да не продължава контракта си с клуба. Настоящият му договор изтича през юни 2018 г., но според "Marca" той може да напусне предсрочно.

Ясно е, че изданието, базирано в Мадрид, вади новини основна за Реал Мадрид и трудно ще знае плановете на каталунската легенда преди тамошните медии. Но пък "Marca" , който пуска често сензационни новини, нерядко се е оказвал прав за публикациите си.

Затова, ако се стигне до неподписване между Меси и клуба, където е прекарал цялата си професионална кариера, Gazeta.ru подбра 5-те варианта, където аржентинецът може да продължи кариерата си.

 

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН

Клубът от столицата на Франция отдавна мечтае да види в редиците си една от двете суперзвезди на световния футбол и едва ли ще изпусне възможността да привлече Меси, ако им се отдаде такъв шанс.

На парижани отдавна не им е интересно в местното първенство (Толкова много, че тази година отборът на Унай Емери изглежда е решил да загуби), а основен приоритет за собственика на клуба Насер Ал Хелайфи остава Шампионска лига, където отборът не може да се добере до полуфиналите.

След напускането на Златан Ибрахимович френският флагман остана без звезден фронтмен и никой не е по-подходящ за тази роля от Меси.

С парите за покупката на аржентинската звезда ПСЖ няма да има проблем. Трудности могат да възникнат за парижани с финансовия феърплей, но и този въпрос може да се разреши.

Ако на шампиона на Франция му се удаде възможност да купи Меси, за целта той ще продаде каквото е нужно и колкото трябва от футболистите, с които разполага.

МАНЧЕСТЪР СИТИ

 

Разсъждавайки за вариантите за Меси, не е възможно да пропуснем английския Манчестър Сити. Все пак плюсовете на англичаните са аналогични с тези на французите, ако не и по-добри.

За самия Меси преминаване в Манчестър Сити би била стъпка в ново първенство и в клуб, който само трябва да бъде изведен до нов връх - победа в Шампионска лига. В този план ситуацията в Манчестър Сити е даже по-добра от тази в ПСЖ, защото Висшата лига има солидно предимство по ниво и привлекателност пред Лига 1.

Не можем да прнебрегнем факта и, че треньор на отбора сега е Хосеп Гуардиола, под чието ръководство Лионел блестеше в Барселона. Пеп кара първи сезон на кормилото на "гражданите" и сега гради проект, в който неговия бивш възпитаник може да измести от първата позиция Серхио Агуеро.

АРСЕНАЛ

 

Трябва да кажем, че вариантът с Арсенал е взет от въздуха - "артилеристите" никога не са показвали публичен или задкулисен интерес към фигурата на Меси.

Това обаче не означава, че интерес липсва. Просто Арсенал води достатъчно стриктна политика, както селекционна, така и информационна.

Ако обаче се появи шанс да вземат в редиците си Меси, то "топчиите" вероятно ще се опитат да се възползват. Всъщност, покупка едва ли е възможна - Арсенал не променя своята политика. По-скоро ще се осъществи преход след година и половина чрез свободен трансфер.

Но, съгласете се, Лионел Меси в състава на "артилеристите" в схемите на Арсен Венгер - това е много интригуващо. Може би именно той липсва на "червено-белите", за да зарадват феновете си не само с игра, но и с трофеи.

МЛС ИЛИ КИТАЙ

Няма как да минем без екзотичните първенства, сред които варианти за продължаване кариерата на най-добрия футболист в света са САЩ и Китай.

Китайският футбол се разраства с големи скокове (и солидни капиталовложения) и там за Лионел може да се разгори сериозна битка между няколко отбора. Въпреки това, да повярваме в заминаването на аржентинеца на 30 или 31 г. в Китай е доста трудно.

Малко вероятни изглеждат и вариантите с американската МЛС. Тук също играят много известни играчи, но разликата с Китай е в това, че Америка привлича играчите от само себе си.

За възможността някога да поиграе в МЛС говори и Кристиано Роналдо. Но португалецът наскоро удължи своя договор с Реал, а на Меси му остава 1,5 г. от договора с Барселона. Такава покупка за американските клубове е неизгодна, заради което те ще се постараят да изчакат излизането на футболиста на пазара на свободните агенти.

Там вариантите са много: Ню Йорк Сити при Андреа Пирло и Франк Лампард, в Лос Анджелис Галакси при Стивън Джерард, в Ню Йорк Ред Булс при братята Райт-Филипс или в Торонто при Себастиан Джовинко. Варианти има достатъчно.

НЮЕЛС ОЛД БОЙС

 

През по-голямата част от своята кариера Меси неведнъж е заявявал, че в бъдеще иска да се върне в Аржентина и да поиграе там за първия отбор на Нюелс Олд Бойс - клубът, в който той започна с футбола и от който премина в Барселона.

С течение на времето обаче разговорите за такъв вариант не стигнаха до никъде, но не трябва да ги отписваме. Меси няма нужда от пари, а признанието на целия свят той вече си го извоюва, печелейки рекордните 5 "Златни топки".

Така че умореният от постоянното внимание на Европа и от проблема с данъчните власти в Испания, футболистът в пристъп на носталгия и мизантропия съвсем реално може да се отправи към родината си през 2018 г., веднага след световното първенство в Русия, и да остане там, за да продължи кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички