Шокиращ обрат смълча "Уембли" и класира Ювентус на 1/4-финал в Шампионска лига (ВИДЕО)


Шокиращ обрат смълча "Уембли" и класира Ювентус на 1/4-финал в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

4990 0

Отборът на Ювентус направи неочакваното и отстрани Тотнъм на 1/8-финалите в Шампионска лига. "Старата госпожа" направи шокиращ обрат на "Уембли" и след 2:1 продължава сред най-добрите 8 в надпреварата.

Първото полувреме премина под тотална доминация на "шпорите", като Хюн Мин Сон имаше няколко чисти положения, а едно такова се откри и пред голямата звезда Хари Кейн.

След почивката възпитаниците на Масимилиано Алегри излезнаха напълно мотивирани да сътворят това, което феновете им очакваха. Само в рамките на две минути те стигнаха до попадения чрез не напълно възстановените Гонсало Игуаин и Пауло Дибала. Така след 2:2 в първата среща, италианският шампион продължава в следващата фаза.

Срещата започна с добра игра на Тотнъм и още в 4' те вече можеше да водят в резултата. Хари Кейн изведе добре Хюн Мин Сон от ляво, който от своя страна се освободи от Бенатиа и стреля в далечния ъгъл на Ювентус. Само добрия рефлекс на Джанлуиджи Буфон спаси "Старата госпожа" от допускането на ранно попадение.

В 15' "шпорите" отново бяха близко до попадение, след като Хари Кейн бе изведен в наказателното поле, без проблем надбяга Джорджо Киелини, освободи се добре и от Буфон, но ъгълът стана прекалено малък и кълбото се озова от външната страна на мрежата.

2' късно се стигна до дискусионна ситуация, при която Дъглас Коста нахлу на скорост в наказателното поле от дясно и бе препънат от Алдервейрелд, но бразилецът нямаше шанс да играе с топката и за това главният рефер Шимон Марциняк не отсъди дузпа, въпреки протестите на гостите.

В 32' играчите на Маурисио Почетино получиха и трети шанс за попадение, след като Бенатиа не изчисти добре топката и Деле Али нанесе удар по земята, който обаче попадна точно в ръцете на Буфон.

6' по-късно Сон напредна на скорост по левия фланг и лесно преодоля Барзали, след което стреля към далечната греда, като за късмет на Буфон кълбото профуча край гредата.

Хари Кейн намери Кристиан Ериксен в средата пред наказателното поле минута по-късно, като датчанинът пусна страхотен пас за Деле Али в средата на наказателното поле, но Барзази изби с чудесен пас. Кълбото обаче попадна на крака на Киърън Трипиър, който моментално пусна успореден пас към далечната греда, където непокрит бе оставен Сон. Кореецът с лекота преодоля Буфон и хвърли в екстаз феновете на "Уембли".

Секунди по-късно Юве стигна до най-добрата си ситуация, но далечен удар на Миралем Пянич мина на сантиметри от лявата греда.

Сякаш от нищото Ювентус изравни резултата в 65'. Влезлият като резерва Лихщайнер напредна добре по десния фланг, стигна до аутлинията и центрира в наказателното поле, където Кедира с глава отклони към вратата, а там непокрит бе Игуаин, който с удар от въздуха изравни.

В 67' се стигна до пълен обрат, който смълча "Уембли". Игуаин пусна страхотен пас към Дибала между централната двойка защитници на Тотнъм. Аржентинецът напредна сам в наказателното поле и от близо матира Лорис - 1:2.

Очаквано развоят на срещата се премести пред играта на Джиджи Буфон, където отново заваляха положения, но защитата пред него се справяше на ниво.

В последната 90' настана истинска паника пред Буфон. Хари Кейн надскочи всички при центриране в наказателното поле и отправи удар към далечната греда. Стражът на Юве не успя да играе с нея, като кълбото се октлони от страничната греда и бе изчистено от голлинията от Барзали.

Преди мача

Отборът на Тотнъм приема днес Ювентус в дългочакания 1/8-финал реванш от Шампионска лига. Двата тима напрвиха много качествен мач в Торино, където домакините поведоха с 2:0 още преди 15' да бъде изтекла. Постепенно обаче играчите на Маурисио Почетино наложиха стила си на игра и стигнаха до равенството, което ги превръща във фаворити преди срещата днес.

Двамата треньори имат да се справят и с контузии в съставите си. Почетино няма да може да разчита в тази среща на Тоби Алдервейрелд и Серж Орие. Централният бранител още лекува травма в бедрото, докато Орие е с натрупани жълти картони. 

Масимилиано Алегри от своя страна ще трябва да се справя без Федерико Бернардески, Хуан Куадрадо и Марио Манджукич, които лекуват различни контузии.

Състави:

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Вертонген, Санчес, Трипиър, Ериксен, Дайър, Дембеле, Сон, Кейн, Али

Ювентус: Буфон, Барзали, Бенатиа, Киелини, Сандро, Матюиди, Пянич, Кедира, Дибала, Игуаин, Коста

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички