Манчестър Юнайтед "излъга" ПСЖ в края за летящ старт в Шампионска лига


Манчестър Юнайтед "излъга" ПСЖ в края за летящ старт в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

6941 0

Пари Сен Жермен загуби домакинството си на Манчестър Юнайтед с 1:2 в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. Парижани допуснаха късен гол, реализиран от Маркъс Рашфорд, който ги лиши от точката в мача. Преди това Бруно Фернандеш вкара от дузпа след два опита, докато Антони Марсиал си отбеляза автогол. А ето как се разви срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало на мача Диало допусна груба грешка в наказателното поле, която можеше да му струва скъпо, но Рашфорд не успя да се възползва от ситуацията. В 12' ПСЖ се добра до две чудесни положения аз гол пред вратата на "дяволите": в първата ситуация Анхел Ди Мария стреля опасно, но Де Хеа спаси, докато при втората Курзава успя да нанесе удор, който отново бе париран от испанския вратар.

В средата на частта Абду Диало извърши фаул в наказателното поле и бе отсъдена дузпа в полза на Манчестър Юнайтед. Зад топката застана щатният изпълнител Бруно Фернандеш, чийто удар бе спасен от Кейлор Навас. След намесата на ВАР обаче бе установено, че стражът е напуснал голлинията преди удара, за което дузпата беше пребита. От втория опит Бруно успя да вкара - 0:1!

В 34-ата минута Килиан Мбапе проби в наказателното поле на Юнайтед и бе повален на земята след сблъсък с противников играч. Играчите на ПСЖ бурно протестираха, че трябва да бъде отсъдена дузпа, но главният арбитър подмина ситуацията, а след това показа жълт картон на Неймар за протестирането. Няколко минути по-късно Кейлор Навас трябваше да спасява опасен удар на Бруно Фернандеш, а малко след това Мактоминей също пропусна да отбележи.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта ПСЖ продължи да притиска своя съперник. В 48-мата минута Килиан Мбапе заплаши вратата на Юнайтед, но Де Хеа спаси. Парижани все пак постигнаха целта си седем минути по-късно, когато Неймар центрира от корнер, а Антони Марсиал си отбеляза нелеп автогол с глава - 1:1!

Две минути по-късно Килиан Мбапе можеше да изведе ПСЖ до пълен обрат, но отличен шпагат на противников футболист не му позволи да реализира гол. В 59' Антони Марсиал пропиля добър шанс за Юнайтед, а минута по-късно Мойс Кийн се озова на земята в наказателното поле на "дяволите", претендирайки за дузпа. От повторенията се видя, че Уан-Бисака първо играе с топката.

В следващите минути двата отбора намалиха оборотите и не се стигна до особено опасни ситуации пред някоя от двете врати. В 80-ата минута Маркъс Рашфорд нанесе хубав удар от границата на наказателното поле, но Кейлор Навас успя да спаси. Три минути преди края Юнайтед все пак успя да стигне до гол чрез Рашфорд, който се възползва от асистенция на Пол Погба, за да донесе победата на отбора си - 1:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

ПСЖ не стартира по най-добрия начин новия сезон във френската Лига 1, като записаха две загуби в първите си два мача. Впоследствие обаче футболистите на Томас Тухел набраха скорост и са в серия от 5 поредни успеха в шампионата. Това ще бъде първи мач в турнира за отбора след загубения финал срещу Байерн Мюнхен през август в края на миналия сезон. Парижани ще търсят реванш срещу Манчестър Юнайтед за злощастното отпадане на осминафиналите преди два сезона.

Тимът на Оле Гунар Солскяер не показва най-доброто си лице от началото на новия сезон. „Червените дяволи“ вече записаха 2 поражения във Висшата лига и заемат незавидната 15-та позиция в шампионата. През уикенда Манчестър Юнайтед стигна до труден успех на гости на Нюкасъл и тази вечер играчите на Солскяер ще се опитат да зарадват своите любимци с нов успех във Франция.

Кадровите проблеми са в изобилие и в двата щаба. За парижани отсъстват Хуан Бернат, Тило Керер, Марко Верати и Леандро Паредес, докато Юлиан Дракслер и Мауро Икарди са под въпрос за срещата. Юнайтед няма да може да разчита на Ерик Баи, Хари Магуайър, Мейсън Грийнууд, Джеси Лингард, както и на новата си звезда и бивш нападател на ПСЖ Единсон Кавани.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: Навас, Бакер, Кимпембе, Маркиньос, Флоренци, Перейра, Ерера, Гей, Ди Мария, Неймар, Мбапе
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Линдельоф, Мактоминей, Тейес, Уан-Бисака, Погба, Матич, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

ПСЖ: Навас, Данило, Кимпембе, Диало, Курзава, Флоренци, Ерера, Гей, Ди Мария, Неймар, Мбапе

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Линдельоф, Мактоминей, Тейес, Уан-Бисака, Фред, Туанзебе, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички