Лион измъкна изненадваща победа срещу Ювентус


Лион измъкна изненадваща победа срещу Ювентус
Снимка: Gulliver/GettyImages

10362 0

Отборът на Олимпик Лион постигна изненадваща победа над италианския шампион Ювентус. Двубоят на "Групама Стейдиъм" завърши при резултат 1:0 в полза на домакините. Единственият гол в срещата отбеляза Тусар в 31-вата минута на срещата.

Така след 3 седмици ни очаква изключително интересен реванш на "Алианц Стейдиъм". А ето всичко по-интересно в срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 4-тата минута отчитаме първата опасност пред вратата на Олимпик Лион. Кристиано Роналдо опита нещо средно между прехвърлящ удар и центриране, но Хуан Куадрадо не успя да засече топката на далечната града. В първите 15 минути от двубоя двата отбора като че ли повече се надлъгват. Все още няма много чисти голови положения пред вратите на Лопес и Шчесни. Отборът на Олимпик Лион понатисна своя съперник около 20-тата минута на срещата и след изпълнение от ъглов удар Токо-Екамби стреля с глава и топката срещна напречната града.

Натискът на "хлапетата" продължава и се стига до ново центриране, при което Де Лихт чисти с глава в ъглов удар. В 22-рата минута Роналдо центрира, но бранител на Лион чисти топката преди Бентанкур да успее да я засече с глава. Марсело получава първия жълт картон в срещата след фаул срещу Пауло Дибала. Матайс Де Лихт получи удар в главата и трябваше да напусне терена. От това се възползваха от домакините. В 31-вата минута след пробив отдясно топката бе центирирана към Тусар, който я засече и я прати в мрежата на Войчех Шчесни - 1:0!

Веднага след това Дембеле имаше шанс да вкара отдалеч, но не успя да уцели вратата. В 34тата минута Кристиано Роналдо опита удар, но топката мина покрай вратата. В 37-мата минута домакините имат претенции за игра с ръка на Куадрадо в наказателното поле. Дузпа обаче не е отсъдена. В 40-тата минута Бонучи направи грандиозна грешка, като подари топката на Токо-Екамби, но нападателят не успя да намери вратата на Шчесни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 52-рата минута Миралем Пянич се опитва да засташи вратата на Лопеш от пряк свободен удар, но стреля в стената. Максуел Корне получава жълт картон за фаул срещу Дибала. В 62-рата минута Миралем Пянич напуска терена и на негово място се появява Аарън Рамзи. В 68-мата минута Ювентус получи един от най-добрите си шансове в срещата. Алекс Сандро подаде отляво и Дибала изникна от втора позиция, за да засече топката, но тя мина вляво от гредата.

В 70-тата минута Сари прави нова промяна и вкарва в игра Гонсало Игуаин за сметка на Хуан Куадрадо. Смяна и за Руди Гарсия. Лео Дюбоа напуска и на негово място се появява Кени Тете. Сари пуска още един офанзивен футболист, като Адриен Рабио излиза и на негово място се появява Федерико Бернардески. Отново Дибала стреля отдалеч, но шутът му е неточен. В 81-вата минута топката е центрирана към Гонсало Игуаин, но ударът му с глава минава встрани.

В 84-тата минута отборът на Ювентус поиска дузпа за нарушение срещу Роналдо. Според съдията обаче нарушение няма. Малко след това Игуаин има чудесен шанс да изравни, след като Дибала нахлу и подаде топката към сънародника си, но той пропусна да намери вратата. В 87-мата минута Дибала получи топката и успя да я вкара във вратата на Лион, но нападателят е бил в положение на засада. До края на срещата Ювентус не успя да стигне до гол и Лион взе минимален успех преди реванша.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Отборът на Олимпик Лион не се представя силно в последно време. Тимът заема 7-мото място във Френската Лига 1, като има едва един успех в последните 5 срещи в шампионата. „Хлапетата“ преодоляха изключително трудно груповата фаза на Шампионската лига, като спечелиха едва две от срещите си и завършиха на второ място в група G, изпреварвайки Бенфика и Зенит.

Ювентус нямаше особени проблеми в груповата фаза, като завърши на първо място в група с Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и Локомотив Москва. Въпреки някои проблеми, „бианконерите“ продължавата да са на върха в Серия А. Последният път, когато двата тима се изправиха един срещу друг бе в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2016/17. Тогава Ювентус спечели с 0:1 във Франция, а срещата в Торино завърши при равенство 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички