Срам за ПСЖ! Нюкасъл върна Шампионска лига у дома по паметен начин - помете парижани (ВИДЕО)


Срам за ПСЖ! Нюкасъл върна Шампионска лига у дома по паметен начин - помете парижани (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5602 0

Нюкасъл направи паметно завръщане у дома в Шампионска лига, помитайки ПСЖ. Един от фаворитите в надпреврата бе разгромен с 4:1, като по този начин "групата на смъртта" се заплита още повече!

Вече лидер е именно английският отбор с 4 точки, следван от френския първенец с 3. Непобеден, но и без успех на трета позиция остава седемкратният носител на трофея Милан с 2 точки. Последен е Борусия Дортмунд с 1 пункт.

Четирима различни бяха голмайсторите за "свраките" в паметния за тях двубой. Мигел Армирон и Дан Бърн се разписаха през първото полувреме, Шон Лонгстаф и Фабиан Шер пък през второто. Люка Ернандес временно даде надежди на парижани, намалявайки за 1:3.

Попадението на Алмирон бе първо за "свраките" в Шампионска лига от март 2003 година. Те никога не са губили мач, в който повеждат с 1:0 в надпреварата. Чрез Бърн и Лонгстаф пък тимът имаше двама английски голмайстори в един мач от турнира за втори път в историята след мача с Динамо Киев през декември 1997 година (Джон Барнс и Стюарт Пиърс).

Освен това успехът с 4:1 за Нюкасъл бе най-големият такъв за тима в Шампионска лига, както и най-тежкият за френският клуб в груповата фаза от надпреварата от поражението с 0:3 от Челси през септември 2004 година.

Следващият мач за ПСЖ е гостуване на Рен във френската Лига 1, а следващото изпитание в Шампионска лига е Милан (25.10). За Нюкасъл пък предстои визита на Уест Хем във Висшата лига, а следващият мач в Шампионска лига е срещу Борусия Дортмунд (25.10).

СЪСТАВИ

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Ласелс, Шар, Бърн, Гимараеш, Лонгстаф, Тонали, Алмирон, Гордън, Исак

*Жоелингтон и Калъм Уилсън са аут заради травми.

ПСЖ: Донарума, Ернандес, Шкриниар, Маркиньос, Хакими, Угарте, Заир-Емери, Дембеле, Коло Муани, Мбапе, Гонсало Рамош

Нюкасъл - ПСЖ по ТВ: Къде да гледаме мача от Шампионска лига?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След пет минути игра Заир-Емери се справи добре през центъра на терена, след което комбинира с Мбапе. Той пък подаде в наказателното поле и намери Дембеле, който опита хубаво воле, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб на Поуп.

Три минути след това Нюкасъл стигна до първа ситуация в наказателното поле на противника. Центриране от фал от далечна дистанция и топката бе насочена към Исак на далечната греда, но Донарума го изпревари.

17' - 1:0! След груба грешка в отбраната на парижани при изнасянето на топката тя се озова в Исак, който моментално стреля, но Донарума спаси. Отбитата топка обаче бе на пътя на Алмирон, който стреля прецизно и откри резултата.

В 40-ата минута Гимараеш стреля от малък ъгъл след намеса на Донарума, пратила топката към него. Стражът отново изби, но Тонали върна към Гимараеш около аутлинията. Последва центриране в наказателното поле, удар с глава на Бърн и гол въпреки намесата на Донарума (тя дойде зад голлинията). Голът обаче не бе зачетен заради засада при подаването на Тонали към Гимараеш.

42' - 2:0! Ситуацията обаче бе разглеждана няколко минути, за да се установи, че с милиметри, но Гимараеш е в редовна позиция. Голът на Бърн бе зачетен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 3:0! Пет минути след старта на второто полувреме Лонгстаф бе намерен в наказателното поле и директно стреля, въпреки че не се намираше на особено добра позиция. Донарума бе изненадан и сякаш можеше да се намеси по-добре, но ръстът му попречи да отрази удара по земя.

Минути след това Дембеле центрира от фал на далечната греда и опита да намери Шкриниар. Той обаче се размина с топката опасно.

56' - 3:1! Люка Ернандес намали пасива за гостите. Той бе намерен с центриране в наказателното поле и с глава преодоля Поуп.

В 77-ата минута Дембеле пропиля най-добрия шанс след гола. Той бе оставен сам срещу вратаря, но не се възползва от това.

Последва суша от положения, въпреки че парижани държаха топката в над 70% от времето след първия си гол. Въпреки това "свраките" се отбраняваха компактно, а освен това пресираха високо своя съперник в половината му.

90+1' - 4:1! Грешка при разиграването в собствената половина, Нюкасъл отне, топката веднага бе придвижена към Шер, който от около 1-2 метра от наказателното поле стреля. Въпреки че се подхлъзваше, той отправи страховит удар и матира Донарума.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Едва ли е изненада за някого, че това е първи дуел между двата тима в историята. Изненадващо или не, фаворит в него е английският отбор. "Свраките" са в серия от пет поредни мача без загуба във всички турнири (1 равенство и 4 победи - включително над Манчестър Сити).

ПСЖ пък влиза в срещата с равенство, загуба и три победи в последните си пет официални мача. Поражението дойде в местната Лига 1, където тимът загуби с 2:3 от Ница. В подреждането на Франция парижани са 5-и, докато Нюкасъл заема 8-ата позиция в английската Висша лига.

И статистиката не е на страната на френския шампион. ПСЖ не успява да стигне до победата в 7 от последните 9 двубоя като гост в Шампионска лига (2 победи, 3 равенства и 4 загуби). В също 7 от последните им 9 визити неизменно и двата отбора се разписват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички