Манчестър Юнайтед разгроми РБ Лайпциг в Шампионска лига


Манчестър Юнайтед разгроми РБ Лайпциг в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4237 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед разгроми немския РБ Лайпциг с 5:0 като домакин във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Дяволите" постигнаха втора поредна победа в турнира след гол на Мейсън Грийнууд в средата на първото полувреме и с четири гола в края на срещата - хеттрик на резервата Маркъс Рашфорд и един на Антони Марсиал.

Още в шестата минута Манчестър Юнайтед застраши вратата на Лайпциг след хубав удар на Фред, който рикошира от противников футболист, за да затрудни максимално Гулаши. Стражът на гостите все пак успя да достигне до топката и да я избие в корнер. В средата на полувремето "дяволите" откриха резултата след чудесно извеждащо подаване на Погба към Мейсън Грийнууд, който успя да отбележи - 1:0!

През втората част Лайпциг положи усилия да възстанови равенството, но опитите им се увенчаха с неуспех. Най-доброто положение се откри пред Дайо Упамекано, който след центриране от корнер стреля опасно, но Де Хеа спаси. В края на мача влезлият като резерва Маркъс Рашфорд отбеляза нови две попадения за "дяволите".

В 76' Бруно Фернандеш го намери с прекрасен извеждащ пас, а нападателят не сбърка - 2:0! Три минути по-късно английският голмайстор отново се отскубна зад отбраната на "биковете" за втори гол - 3:0! В 86-ата минута "дяволите" стигнаха и до четвърти гол, след като Забицер извърши нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Антони Марсиал изпълни 11-метровия наказателен удар и не пропусна - 4:0! В продължението на мача Рашфорд вкара и трети гол за 5:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Двата отбора заемат първите две места в групата, след като спечелиха първите си мачове преди седмица - Юнайтед би ПСЖ като гост, докато Лайпциг спечели домакинството си на Башакшехир. В първенството обаче "дяволите" се представят колебливо, като са на едва 15-о място. Играчите на Оле Гунар Солскяер все още нямат успех на „Олд Трафорд“ до момента през сезона.

Що се отнася до Лайпциг, тимът на Юлиан Нагелсман започна по отличен начин новата кампания, въпреки раздялата с голмайстора си Тимо Вернер. "Червените бикове" са на първо място в Бундеслигата след 5 изиграни мача и е загубил само 2 точки от възможни 15 до момента.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Погба, Матич, Ван де Беек, Марсиал, Грийнууд

РБ Лайпциг: Гулаши, Анхелино, Упамекано, Конате, Халстенберг, Кампл, Хенрикс, Олмо, Нкунку, Форсберг, Поулсен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички