Децата и резервите на Манчестър Юнайтед се спасиха в Шампионска лига, Йънг Бойс остана близо до нов обрат


Децата и резервите на Манчестър Юнайтед се спасиха в Шампионска лига, Йънг Бойс остана близо до нов обрат
Снимка: Getty Images

6622 0

Манчестър Юнайтед завърши наравно 1:1 на "Олд Трафорд" срещу Йънг Бойс в мач от последния кръг в груповата фаза на Шампионска лига. Ралф Рангник се възползва от факта, че тимът си бе гарантирал първата позиция предварително и заложи изцяло на младежи или футболисти, които са резерви.

Въпреки това Мейсън Грийнууд откри резултата рано-рано с много красив и акробатичен изстрел в наказателното поле (9'). Домакините допуснаха много грешки в двубоя, а една такава им коства изравнителното попадение в 42-рата минута. След това Йънг Бойс, който имаше нужда от точки, за да играе в Лига Европа, потърси победата и дори наложи натиск над англичаните, но все пак не успя да направи нов обрат и отново да спечели с 2:1, както се случи и в Швейцария на старта.

За Юнайтед предстоят два двубоя от Висшата лига в рамките на само няколко дни - и двата визити. Първо на Норич (11.12), а след това и на Брентфорд (14.12). Йънг Бойс също ще има два мача в рамките на три дни - първо срещу Сион (12.12), а след това голямо дерби с Базел (15.12).

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Шоу, Баи, Диало, Уан-Бисака, Матич, Ван де Беек, Мата, Лингард, Грийнууд, Еланга

Йънг Бойс: Февр, Камара, Нгамалеу, Елиа, Сибачо, Абишчер, Масейрас, Лефорт, Люстенберг, Рийдер, Ритер, Перейра

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

9' - 1:0! С първата по-опасна ситуация в срещата домакините откриха резултата. Мейсън Грийнууд бе намерен от балонен пас в наказателното поле и акробатично шутира, за да вкара красиво попадение.

В 34-ата минута домакините бяха близо до това да удвоят аванса си чрез Хуан Мата. Испанецът овладя в наказателното поле и моментално шутира, но със сетни сили бранител успя да блокира и да спаси вратата си, изчиствайки в ъглов удар.

42' - 1:1! Малко преди края на полувремето гостите успяха да изравнят. Изключително груба грешка в отбраната на Юнайтед и топката се озова в Ридер на границата на наказателното поле, а той не прости на опонента си и изравни с хубав изстрел.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Близо четвърт час след началото на второто полувреме Еланга можеше да вкара мечтан първи гол за Юнайтед в Шампионска лига (и общо втори в официални мачове след онзи срещу Уулвърхемптън от миналия сезон). Той получи топката в наказателното поле и стреля бързо, но там стражът на гостите се прояви в чудесна светлина и успя да спаси.

Изненадващо или не, но гостите можеха да осъществят още един пълен обрат над именития си опонент, след като в 66-ата минута Хефти подаде по изключителен начин в наказателното поле към Масейрас, но неговият изстрел не намери очертанията на вратата и топката мина с малко покрай левия страничен стълб.

Минути преди края статистиката потвърди сериозното надмощие на швейцарците при опитите за гол - 5 минути преди края на редовното време те имаха 16 срещу едва 7 за "червените дяволи". Все пак англичаните имаха повече точни удари към този момента - 5 срещу 4. Притежанието на топката пък бе почти изцяло изравнено, но все пак в полза на Йънг Бойс (48% срещу 52% за гостите).

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Английският гранд Манчестър Юнайтед мина през много трудности в Шампионска лига през този сезон, а феновете на тима на моменти си представяха как във втори пореден сезон ще се допусне огромна издънка и любимият отбор ще отпадне още в групите.

В крайна сметка Юнайтед си гарантира първото място кръг преди края, а това стана с много голове в последните секунди, повечето от тях дело на Кристиано Роналдо. Така новият наставник Ралф Рангник ще има възможност да даде почивка на ключови футболисти предвид натоварения график.

Той обаче със сигурност няма да иска да загуби при дебюта си в Шампионска лига с Юнайтед, а и феновете категорично иска да си отмъстят на швейцарците за нанесената им загуба в първия кръг. Ще бъде любопитно дали той ще използва Роналдо, който винаги е искал да играе, особено в най-престижния европейски клубен турнир, където е водещ голмайстор за всички времена. Рангник вече призна, че Дони ван де Беек и Неманя Матич ще са титуляри.

Йънг Бойс обаче има шансове за 3-ото място, което би било истински подвиг в тази тежка група. За тази цел те трябва да спечелят днес, а същевременно Аталанта да загуби от Виляреал. "Червените дяволи" са с 10 точки, испанците със 7, италианците с 6, а швейцарците с 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички