Манчестър Юнайтед възкръсна от 0:2 и осъществи изумителен обрат над Аталанта в Шампионска лига


Манчестър Юнайтед възкръсна от 0:2 и осъществи изумителен обрат над Аталанта в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7215 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед в пореден мач от сезона не убеди, след като допусна да губи с 0:2 на полувремето от Аталанта в Шампионска лига. Въпреки това пред собствена публика "червените дяволи" осъществиха феноменален обрат и спечелиха с 3:2, взимайки безценните 3 точки!

С успеха англичаните се измъкнаха от много неприятната ситуация да останат с едва 3 точки след 3 изиграни мача, а с което и да си направят задачата за излизане от групите неимоверно по-трудна. Сега те дори оглавиха класирането с 6 пункта, втори остава Аталанта с 4, колкото има и Виляреал (но с по-лоша голова разлика), а последен е Йънг Бойс с 3 точки, след като загуби от "жълтата подводница" с 1:4 в другия мач от групата.

Всичко започна по ужасяващ начин за Юнайтед. На полувремето те изоставаха с 0:2, а играта на звездите му никак не вървеше. Кристиано Роналдо също нямаше ден и се отчете с пропуски, каквито не сме свикнали да го виждаме да прави.

През втората част обаче всичко се промени. Тон даде завърналият се в титулярния състав Маркъс Рашфорд, който вкара малко след началото на полувремето. В 75-ата минута капитанът Хари Магуайър изравни, за да се стигне до последните 10 минути, в които отново на преден план излезе Роналдо (81'). Той засече с глава центриране на Люк Шоу и изпрати в дива радост "Олд Трафорд" и всички около "червените дяволи".

СЪСТАВИ

В състава на домакините се завръща Маркъс Рашфорд, който стартира като титуляр за първи път през този сезон! Пол Погба пък остава на пейката! В състава на гостите отново впечатление прави бившият футболист на българския шампион Лудогорец - Хосе Луис Паломино.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд, Роналдо

Аталанта: Мусо, Мееле, Паломино, Копмейнерс, Фройлер, Дзапакоста, Пашалич, Де Рон, Демирал, Иличич, Муриел

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Предварителните очаквания, че темпото ще бъде високо категорично се сбъднаха в първите 10 минути от срещата. Липсваха обаче чистите голови положения. Двата тима демонстрираха ясно намерението си да отбелязват голове. В самото начало Маркъс Рашфорд бе изведен зад противниковата отбрана сам срещу Мусо, но не успя да уцели вратата. Дори да го бе сторил обаче голът нямаше да бъде зачетен, тъй като бе вдигната засада.

16' - 0:1! Гостите откриха резултата. Дзапакоста бе изведен отлично отдясно, след което центрира отлично успоредно на голлинията и намери Пашалич, който с едно докосване насочи топката в мрежата.

В 20-ата минута Юнайтед бе близо до изравняването. Роналдо проби отлично отдясно, изчака правилния момент да центрира и въпреки че Фернандеш остана под топката, тя стигна до Фред, който моментално стреля мощно. Там обаче Мусо демонстрира добър рефлекс и изби в ъглов удар.

29' - 0:2! Гостите удвоиха своя аванс в резултата. Мерих Демирал засече с глава центриране от ъглов удар и остави безпомощен Де Хеа. В наказателното поле Шоу и Магуайър не се справиха с опазването му.

В 44-ата минута се откри и второ отлично положение за гол пред Юнайтед, като то отново бе пред Фред. Той напредна отлично и влезе в наказателното поле между няколко противникови играчи, но завършващият му удар бе неточен. Роналдо пък очакваше пас до него на удобна позиция.

В последните секунди от частта Фернандеш отправи дълго подаване към Рашфорд, като там противников бранител допусна грешка. Това отвори чудесен шанс пред англичанина, който обаче, останал сам срещу вратаря, стреля много, много неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 48-ата минута домакините бяха много близо до гола, а този път Роналдо не успя да го осигури. Той бе чудесно изведен от сънародника си Фернандеш, но не успя да преодолее вратаря Мусо, излязъл очи в очи с него.

53' - 1:2! "Червените дяволи" успяха да върнат един гол! Груба грешка в отбраната на италианците и Рашфорд бе изведен на отлична позиция срещу вратаря, като стреля прецизно по земя в далечния ъгъл и този път го преодоля.

Безспорният подем в играта на домакините продължи и само няколко минути по-късно Мактоминей получи топка в наказателното поле и отправи удар, който се отклони в страничния стълб. Проблемът за шотландеца бе, че не намери топката с правилната част от крака.

В 64-ата минута Фернандеш и Роналдо комбинираха отлично в наказателното поле и нападателят опита труден изстрел с обръщане. Той му се получи, но вратарят Мусо отрази отлично.

В 71-ата минута Аталанта най-сетне създаде отлично положение през втората част, и то двойно. Първо Сапата стреля силно по земя от наказателното поле, но Де Хеа спаси с крак, а секунда по-късно и Малиновский шутира, този път далеч по-мощно, но испанският страж отново се справи и изби в ъглов удар.

75' - 2:2! Юнайтед изравни! Фернандеш центрира, Кавани умишлено се наведе, Роналдо се дръпна и топката се озова в Магуайър, който веднага стреля и въпреки че не уцели добре топката, отправи прецизен изстрел и се разписа в оголената от вратаря половина от вратата.

5 минути по-късно Роналдо върна жеста на Фернандеш от по-рано и го изведе на великолепна позиция. Халфът направи няколко финта и опита удар, но там Мусо за пореден път се справи великолепно.

81' - 3:2! Пълният обрат е факт! Люк Шоу с чудесно центриране към Роналдо, който се извиси във въздуха и вкара.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

До този момент в Шампионска лига Юнайтед предоставя много драма на своите привърженици - и в двата им мача имаше попадения в 5-ата минута от добавеното време, което нарушаваше равенствата. Вторият случай бе победата над Виляреал, която остава единственият им успех в последните 5 мача във всички турнири (1 победа, 1 равенство и 3 загуби!).

Добрите новини за "червените дяволи" са, че те са спечелили 6 от последните си 7 двубоя у дома в Шампионска лига срещу отбори от Италия. Аталанта обаче е единственият отбор в групата, който все още е непобеден.

Въпреки че бергамаските са известни с атакуващия си футбол, те постигнаха минимална победа с 1:0 срещу на хартия аутсайдера в групата Йънг Бойс. Те обаче разбиха Емполи с 4:1 в Серия А дни преди днешния сблъсък.

Аталанта може да се похвали с това, че е спечелил 5 от последните си 7 гостувания в Шампионска лига и дори е отбелязал 17 гола в тях. Освен това те са спечелили половината от последните си 6 мача срещу английски опоненти.

Голямата звезда в нападението на тима на Оле Гунар Солскяер - Кристиано Роналдо, е вкарал 18 гола в 23 мача в Шампионска лига срещу италиански отбори. Той е реализирал повече единствено срещу немски тимове (28 попадения).

Любопитен факт е, че цели 10 от последните 11 попадения, които отборът на Аталанта е вкарвал в Шампионска лига, са идвали през второто полувреме.

Диало, Марсиал и Варан няма да са на разположение за Солскяер, докато Джимсити, Госенс, Хатебор, Песина и Толой няма да могат да вземат участие за тима на Гасперини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички