Гол на Роналдо не можа да замаже поразиите на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига


Гол на Роналдо не можа да замаже поразиите на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

9878 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед шокиращо загуби гостуването си на Йънг Бойс с 2:1 в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Червените дяволи" тотално се провалиха в хода на двубоя, който стартира с гол на Кристиано Роналдо, но беше последван от червен картон на Арън Уан-Бисака и скандални тактически ходове на Оле Гунар Солскяер, които в крайна сметка им костваха всичко.

13 минути отнеха на Кристиано Роналдо да реализира попадение във вратата на Йънг Бойс, дошло след брилянтна асистенция на Бруно Фернандеш. Всичко вървеше по план за "дяволите" до 35-ата минута, когато необмислено нарушение на Арън Уан-Бисака му донесе директен червен картон, с което гостите останаха с човек по-малко на терена.

Още по-странното дойде след почивката, когато Оле Гунар Солскяер реши да брани крехката преднина с дефанзивна смяна. Рафаел Варан се появи на мястото на Дони ван де Бек, а "дяволите" се прибраха дълбоко в собствената половина. Йънг Бойс наказа тактическото им решение в 66-ата минута, когато Николас Моуми Нгамалеу изпревари Варан в наказателното поле и реализира.

Последваха нови две странни смени: двамата най-офанзивни и креативни играчи на Юнайтед - Роналдо и Фернандеш, бяха заменени от по-дефанзивните Неманя Матич и Джеси Лингард. До края на срещата Юнайтед изпадна в глуха защита, а Йънг Бойс ги притисна до стената. В самия край на мача груба грешка на резервата Лингард позволи на Жордан Сибачу да вкара победното попадение за Йънг Бойс. А ето как се разви срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само 13 минути игра Кристиано Роналдо откри резултата за Манчестър Юнайтед. С голяма заслуга за попадението обаче се отчете Бруно Фернандеш, който направи фантастична асистенция за сънародника си. Чрез елегантно подаване Бруно намери Кристиано в наказателното поле, където нападателят само насочи топката, която с доза случайност мина между краката на вратаря Фон Балмос - 0:1! (ВИДЕО на гола)

В 25-ата минута Роналдо стреля опасно, но стражът на Йънг Бойс и капитан на отбора внимаваше и изби в корнер. Десет минути по-късно плановете на Манчестър Юнайтед до известна степен се объркаха, след като Арън Уан-Бисака влезе грубо на противников футболист, като стъпи опасно върху крака му. Главният арбитър не се поколеба и му показа директен червен картон (ВИДЕО).

Три минути по-късно Йънг Бойс можеше да стигне до изравнителен гол, но удар на Кристиан Фаснахт премина на сантиметри от страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с тактическа смяна от Оле Гунар Солскяер. Мениджърът на "дяволите" реши да се подсигури в дефанзивен план заради червения картон на Уан-Бисака, като включи в игра Рафаел Варан. Любопитното е, че бранителят замени Дони ван де Бек, което е значително по-дефанзивна рокада.

По-дефанзивната схема обаче не се оказа печелившо решение. В средата на полувремето Йънг Бойс наказа "червените дяволи" за това, че се прибраха дълбоко назад. Силван Хефти проби по десния фланг, откъдето центрира ниско в наказателното поле. Николас Моуми Нгамалеу се оказа на точното място, за да изпревари Варан и да вкара в мрежата на Де Хеа - 1:1!

Оле Гунар Солскяер продължи да изумява с тактическите си решения в хода на двубоя, след като реши да извади от игра и Кристиано Роналдо, и Бруно Фернандеш. На техни места норвежецът пусна Джеси Лингард и Неманя Матич, с което схемата на игра на "червените" стана още по-дефанзивна.

В следващите минути Йънг Бойс създаде две опасни положения след изпълнение на корнер и в двата случая, но при едната ситуация Рафаел Варан се намеси решаващо, докато при другата Давид де Хеа улови и успокои обстановката в наказателното поле. В самия край на срещата обаче Йънг Бойс наказа Юнайтед, след като Жордан Сибачу се възползва от груба грешка на Джеси Лингард, за да накаже "дяволите" - 2:1!

ПРЕДИ МАЧА

Най-престижният европейски клубен турнир се завръща с мача между швейцарците и англичаните. През миналия сезон Йънг Бойс не успя да влезе в групите на Шампионска лига и отпадна в третия квалификационен кръг. "Червените дяволи" пък се класираха 3-ти в своята група и не попаднаха в елиминационната фаза, а впоследствие загубиха финала на Лига Европа от Виляреал с дузпи.

С наличието на Кристиано Роналдо в своите редици Манчестър Юнайтед се готви за нещо голямо през този сезон, надявайки се да стигне възможно най-далеч в надпреварата. 

Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита на контузените Единсон Кавани, Скот Мактоминей, Маркъс Рашфорд, Алекс Телеш и Амад Диало. 

В състава на Йънг Бойс има четирима трайно отсъстващи футболисти, а защитниците Джордан Льофор и Седрик Цезигер ще бъдат до последно под въпрос за днешната битка. 

На загрявката преди мача Кристиано Роналдо неволно "нокаутира" жена, като веднага ѝ се притече на помощ (подробности вижте тук).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Йънг Бойс: Фон Балмос, Гарсия, Лаупер, Камара, Хефти, Мартинс Перейра, Сиеро, Аебишер, Моуми Нгамалеу, Фаснахт, Елиа

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Погба, Фернандеш, Ван де Бек, Санчо, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички