Реал Мадрид наказа многото пропуски на Интер и тръгна с безценен успех в Шампионска лига


Реал Мадрид наказа многото пропуски на Интер и тръгна с безценен успех в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6352 0

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид тръгна с безценен успех похода си към тазгодишното издание на Шампионска лига. "Кралския клуб" надделя с минималното 1:0 над Интер, като италианският гранд може сериозно да съжалява, тъй като се отчете с редица сериозни пропуски!

В крайна сметка в герой за "кралския клуб" се превърна младият Родриго, който вкара така важното попадение в последните секунди от срещата (90'). Трябва да се отбележи, че мегаталантът, който бе привлечен през лятото на "Сантяго Бернабеу" - Едуардо Камавинга, отново се отчете с великолепно представяне, след като преди дни реализира гол още при дебюта си.

И този път той се появи като резерва (80'), но въпреки това намери време, за да асистира за гол. 18-годишният французин бе намерен в наказателното поле и от въздуха отигра към Родриго, за да може бразилецът от воле да се разпише току пред очите на Ханданович.

За Реал предстои тежко гостуване на Валенсия след броени дни (19.09) в Ла Лига, докато Интер ще трябва бързо да се съвзема, тъй като има изпитание в Серия А още по-скоро - в събота (18.09) срещу Болоня.

СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Де Врай, Шкриниар, Дармиан, Бастони, Перишич, Чалханоглу, Барела, Брозович, Мартинес, Джеко

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Начо, Алаба, Модрич, Валверде, Каземиро, Винисиус, Васкес, Бензема

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 9-ата минута Интер разви по чудесен начин атаката си и Джеко се оказа на върха, очи в очи срещу Куртоа. Босненецът стреля по земя, но белгийският страж майсторски отрази с крак. При последвалия ъглов удар Шкриниар засече с глава центрирането, но ударът му мина над напречната греда.

10 минути по-късно "нерадзурите" имаха още една великолепна възможност. Топката бе центрирана към Лаутаро Мартинес, който бе непокрит в наказателното поле на отлична позиция. Ударът му обаче бе право в Куртоа, който изби.

Постепенно Интер засили още повече натиска и сътвори няколко много опасни центрирания, които обаче не бяха засечени. "Нерадзурите" отправиха и още изстрели, но никой от тях не бе достатъчен, за да преодолее Куртоа, който се отличи с нови отлични намеси.

След края на първата част домакините имаха цели 13 опити за гол (4 точни удара), докато "кралския клуб" нямаше нито един точен изстрел (5 опита за гол - но неточни).

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Интер пропусна пореден великолепен шанс. След центриране от ъглов удар Джеко бе намерен и стреля с глава, но в обсега на Куртоа. Стражът изби, а топката се озова пред друг играч на Интер, който обаче не съумя да се нагласи за изстрел и бе затворен от бранителите на гостите.

Секунди по-късно Реал най-сетне стигна до първия си точен удар, който при малко повече прецизност можеше и да се превърне в гол. Бензема получи топката в наказателнтоо поле и подаде вдясно към влизащия на скорост Карвахал, който стреля мощно отблизо, но право в Ханданович, който се справи.

Постепенно Реал Мадрид също започна да атакува повече и създаде няколко отлични положения, а двубоят стана изключително двуостър - атаките към двете врати валяха една след друга, но попадение така и не падаше.

90' - 0:1! Камавинга получи в наказателното поле и от въздуха отклони към Родриго, който от воле завърши от непосредствена дистанция и матира Ханданович и Интер!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Жребият за групите на най-престижния европейски клубен турнир отново събра Интер, Реал Мадрид и Шахтьор Донецк в една група. При миналогодишните срещи между тези два съперника "кралския клуб" взе общо 6 точки, побеждавайки и в двата мача - първият със зрелищното 3:2 като домакин, а вторият - с 2:0 в Милано.

Любопитното е, че всъщност това бе първото поражение за "нерадзурите" у дома срещу този опонент в дългогодишното им европейско съперничество. Двата тима са изиграли общо 17 мача помежду си, като Реал Мадрид има 8 победи, 7 загуби и 2 равенства.

Интер обаче значително подобри формата си у дома след онова поражение и оттогава е записал само една загуба там (+ 17 победи и 1 равенство). Италианците обаче ще бъдат без основна фигура като Ромелу Лукаку, който през това лято се завърна в Челси.

Сблъсъкът е много непредвидим, тъй като в последните години Реал не е никак постоянен при гостуванията си в Шампионска лига. Интересно да се спомене е, че при последните има 7 визити никога не се е повтарял изходът от предния двубой (в тях статистиката за испанците е 2 победи, 2 равенства и 3 загуби).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички