Барселона без Лионел Меси победи с 4:0 Динамо Киев, Брейтуейт вкара на два пъти


Барселона без Лионел Меси победи с 4:0 Динамо Киев, Брейтуейт вкара на два пъти
Снимка: Getty Images/Guliver

4216 0

Барселона не срещна проблеми при визитата си на Динамо Киев от груповата фаза на Шампионска лига. Каталунците бяха без голямата си звезда Лионел Меси, но въпреки това разгромиха противника си с 4:0.

В отсъствието на аржентинеца в ролята на голмайстор влезе Мартин Брейтуейт, който се разписа на два пъти. Преди него точен бе десният краен защитник Сержиньо Дест, който вкара дебютния си гол за каталунците. В края на двубоя пък и Гризман успя да се разпише.

Чрез победата футболистите на Роналд Куман си гарантираха класиране за следващата фаза от турнира - 1/8-финалите, събирайки 12 точки. Следващият двубой за тима в Шампионска лига е след седмица - в сряда (02.12), когато гостува на Ференцварош. В същия ден пък Динамо Киев гостува на Ювентус.

СЪСТАВИ

Динамо Киев: Бушчан, Кеджиора, Забарний, Миколенко, Караваев, Шепелиев, Буялски, Гармаш, Шапаренко, Вербич, Де Пена

Барселона: Тер Щеген, Дест, Мингеса, Ленгле, Фирпо, Пянич, Аленя, Тринкао, Коутиньо, Педри, Брейтуейт

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с добра възможност за домакините, като Вербич стреля от нелоша позиция, но ударът му попадна точно в Марк-Андре тер Щеген, който изби. Секунди по-късно играчите на Динамо имаха претенции за дузпа, но повторенията ясно показаха, че такава нямаше.

52' - 0:1! Въпреки че в първите минути на второто полувреме Динамо изглеждаше добре и създаде нелоши атаки, Барселона поведе в резултата. Брейтуейт овладя топка в противниковото наказателно поле и я предостави на влизащия на скорост Сержиньо Дест, който с премерен изстрел по земя в далечния ъгъл вкара първото си попадение за "блаугранас".

57' - 0:2! Добро изпълнение от ъглов удар намери Мингеса на първа греда, той отклони добре с глава към втора греда, където бе Мартин Брейтуейт, който с шпагат насочи топката в мрежата, удвоявайки аванса на своя отбор.

70' - 0:3! Барселона получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар след нарушение срещу играч на тима в наказателното поле. С изпълнението се нагърби Мартин Брейтуейт, който не сбърка и реализира втория си гол.

До края на двубоя Барселона изпусна доста добри положения, като едно от тях влезе. 90+2' - 0:4! Точен бе появилият се Антоан Гризман, който се ориентира в наказателното поле, овладя подаване и без да се бави стреля по земя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано Барселона наложи контрол на топката от самото начало и до 20-ата минута притежанието бе 60% в полза на каталунците. Въпреки това, украинците показаха, че не идват обречени, като осъществиха няколко нелоши атаки. Нито един от двата тима обаче не успя да създаде някакво по-сериозно положение до 25-ата минута.

В 33-ата минута се стигна до най-опасната ситуация в двубоя, въпреки че така и не бе отправен удар. Динамо осъществи добра атака, която завърши с успоредно на голлинията подаване. Няколко играчи на домакините обаче се разминаха с топката и не успяха да я засекат от непосредствена дистанция.

След ситуацията футболистите на Роналд Куман направиха бърза контраатака, като накрая Коутиньо се строполи в наказателното поле и имаше претенции за дузпа. Главният съдия не видя подобно нещо, а и не получи сигнал от ВАР, така че 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

До края на първата част владението на топката в полза на Барселона стана още по-внушително, като каталунците обградиха съперника си пред наказателното му поле. В последните секунди обаче Динамо можеше да се възползва от своя атака, но Тер Щеген добре отрази центриране.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона може и да не се радва на най-добрия възможен старт на сезона, като в Ла Лига отборът се представя много разочароващо, но все пак в Шампионска лига дотук всичко върви по план - 3 победи от 3 двубоя. Математиката показва, че триумф днес би гарантирал на 100% преминаване към следващата фаза в турнира за тима.

Само преди близо 3 седмици двата тима отново се изправиха един срещу друг, когато футболистите на Роналд Куман първо се скъсаха да изпускат, а след това примерът им бе последван и от играчите на Динамо, които бяха спирани от феноменални намеси от Марк-Андре тер Щеген. В крайна сметка каталунците спечелиха с 2:1.

Сега украинците ще могат да използват голяма част от важните футболисти, които не бяха налични преди 3 седмици поради положителни тестове за коронавирус. Барселона пък ще бъде без своята голяма звезда Лионел Меси и полузащитника Френки де Йонг, тъй като двамата получиха почивка от наставника Роналд Куман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички