Лекция! Челси възкръсна в Шампионската лига и нокаутира Милан


Лекция! Челси възкръсна в Шампионската лига и нокаутира Милан
Снимка: Getty Images

3939 0

Челси изнесе истинска лекция на Милан и разби „росонерите“ само с 3:0 в дербито от третия кръг в Група Е на Шампионската лига. Новият мениджър на лондончани Греъм Потър постигна първата си победа в турнира, след като пое отбора, а хората на Стефано Пиоли сякаш гледаха мача отблизо.

„Сините“ доминираха тотално на „Стамфорд Бридж“ и гостите трябва да са щастливи, че се разминаха с пълно унижение. С този успех Челси възкръсна в турнира след издънките си в двата мача, от които взе само точка при визитата на Динамо Загреб и домакинството на РБ Залцбург.

Кошницата на „росонерите“ напълниха Уесли Фофана (24), който вкара първия си гол за лондонския клуб, Пиер-Емерик Обамеянг (56) и Рийс Джеймс (62). Преди почивката и Мейсън Маунт прати топката в мрежата на Татарушану, но се оказа, че е бил в засада.

Все пак трябва да се отчете, че шампионът на Италия игра в доста осакатен състав. Липсваха основни футболисти главно в защита, както и вратарят Майк Менян.

Така Челси вече има 4 точки в актива си и е на второто място. Милан също е с 4 пункта, но остава на третата позиция. Следващата седмица двата тима отново ще се изправят един срещу друг на "Джузепе Меаца" в Милано.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро с териториално предимство на домакините. Лондончани създадоха първото си по-добро полжение в 4-ата минута, когато Мейсън Маунт шутира от дъгата на пеналта след пас на Обамеянг, а ветеранът Чиприан Татарушани със сетни сили изби в корнер.

В 9-ата минута Рафа Леао се строполи в пеналта след съприкосновение с Фофана, но съдията Дани Маккели не видя нарушение на правилата.

Натискът на „сините“ продължи. След корнер в 22-ата минута Тиаго Силва с глава стреля, но Татарушану спаси.

ГОЛ! Действията продължиха да се развиват пред вратата на „росонерите“ и 120 секунди по-късно мрежата бе разпечатана. След нов корнер се получи карамбол пред вратата на гостите. Тиаго Силва стреля с глава, след което вратарят изби, но последваха няколко рикошета и кълбото се озова у Уесли Фофана и той отблизо вкара – 1:0.

Челси така и не остави футболистите на Милан да дишат. В 33-ата минута Обамеянг изведе Маунт зад гърба на отбраната. Националът на Англия прехвърли Татарушану от малък ъгъл и топката влетя в мрежата. Попадението обаче не бе признато заради засада.

В 37-ата минута се стигна до принудителна смяна в състава на лондончани. Уесли Фофана получи контузия и напусна терена. На неговото място се появи Тревор Чалоба.

Рахийм Стърлинг пропусна златен шанс в първата минута на добавеното време, когато се измъкна зад гърба на отбраната, но след това бе блокиран.

В 4-ата минута на допълнителното време Милан създаде най-чистото си и първо положение положение от началото на мача. Леао проби отляво и пусна към Де Кетеларе, който отправи и първия точен удар, но Кепа отрази, а при добавката Крунич направи по-трудното, след като от 3 метра прати топката в облаците.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Челси отново подложи Милан на сериозен натиск.

ГОЛ! Логичното се случи в 56-ата минута. Рийз Джеймс центрира в пеналта, където Пиер-Емерик Обамеянг матира Татарушану отблизо – 2:0.

ГОЛ! В 62-ата минута Рийс Джеймс нанесе трети съкрушителен удар. Стърлинг го изведе перфектно и той препарира Татарушану със страхотна тупалка – 3:0.

До края двата отбора на практика доиграваха мача. Гостите нямаха сили да стигнат поне до почетно попадение.

Стартови състави: 

Челси: Кепа Арисабалага, Уесли Фофана, Тиаго Силва, Калиду Кулибали, Рийс Джеймс, Рубен Лофтъс-Чийк, Матео Ковачич, Бен Чилуел, Мейсън Маунт, Рахийм Стърлинг, Пиер-Емерик Обамеянг

Милан: Чиприан Татарушану, Сержиньо Дест, Пиер Калулу, Фикайо Томори, Фоде-Бало Туре, Исмаел Бенасер, Сандро Тонали, Шарл де Кетеларе, Раде Крунич, Рафаел Леао, Оливие Жиру

Преди мача:

Гостите влизат в срещата под ролята на аутсайдери, след като имат куп контузени в лагера си, но въпреки това заемат първата позиция във временното класиране. Те имат с 3 точки повече от днешния си противник, както и с 5 отсъстващи играчи повече. 

Двата тима имаха равен брой почивни дни преди двубоя, като през уикенда Челси се измъчи, но взе гостуването си на Кръстъл Палас с 2:1, докато Милан не сгреши на визитата си на Емполи - 3:1.

Последните срещи между двата тима на официално ниво са през 1999 г., когато отново попадат в една група в Шампионска лига, а двете срещи завършват наравно - 0:0 в Лондон и 1:1 в Милано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички