След треньорската рокада в Челси: Менди може да отстъпи титулярната си позиция


След треньорската рокада в Челси: Менди може да отстъпи титулярната си позиция
Снимка: Getty Images

2876 0

Новият мениджър на Челси Греъм Потър смята да даде шанс на Кепа Арисабалага за титулярната вратарска позиция. Преди две години Челси подписа с Едуар Менди, който стана първи избор между рамките на вратата и така испанският страж остана на резервната скамейка.

В момента обаче Гръм Потър е склонен да промени тази тенденция. Едуар Менди пропусна последните два мача на „сините“ от Лондон заради контузия, но вече се е върнал към тренировките.

През изминалия сезон сенегалският вратар изравни рекорда за най-много сухи мрежи в Шампионска лига, след като Челси не допусна гол в 9 мача. Менди помогна и на „сините“ да триумфират за втори път в надпреварата. Освен това той получи и две награди за индивидуалните си изяви – наградата на УЕФА за вратар на годината и наградата на ФИФА за най-добър вратар за 2021 година.

През настоящия сезон обаче формата на сенегалския вратар не отговаря на тази от миналата кампания. Освен това Менди беше принуден и да отстъпи титулярната си позиция, след като получи контузия в мача срещу Уест Хем миналия месец.

Греъм Потър сподели, че не смята да избързва да обявява кой вратар ще вземе титулярната позиция: „Първо искам да помогна на Кепа да се наслади на своя футбол и да играе на наистина добро ниво, което мисля, че направи срещу Кристъл Палас. След това искам да помогна на Еди да влезе във форма и да е готов за игра, с което се справя много добре досега. След това имаме двама вратари и в един идеален свят вие оставяте футбола да решава. Имаме двама вратари, в които наистина вярваме, и това е добра ситуация за нас.”

Кепа успя да запази само една суха мрежа, след като Челси успя да спечели само една от трите си срещи след контузията на Менди. Сенегалецът ще влезе в групата на Челси за мача срещу Милан в Шампионска лига, но все още не е играл под ръководството на Греъм Потър.

В същото време друг играч на Челси недоволства от игровото време (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички