Байерн (Мюнхен) почти не остави интрига за реванша с Челси в Шампионска лига


Байерн (Мюнхен) почти не остави интрига за реванша с Челси в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

31565 0

Байерн Мюнхен победи Челси като гост с 0:3 в първия 1/8-финален сблъсък в Шампионска лига. И трите попадения бяха отбелязани през втората част, като две са дело на Серж Гнабри и едно на Робърт Левандовски. Освен това Маркос Алонсо си изкара червен картон и няма да е на разположение за реванша. Това бе първо изгонване за играч на Челси в Шампионска лига от 2012 година насам.

Така, баварците отново покориха Лондон, след като в груповата фаза победиха Тотнъм с 2:7. Тогава Гнабри се разписа 4 пъти, а Левандовски два пъти.

Немският тим бе по-активен в началото на срещата, като след 40 секунди игра отправи и първия точен удар в срещата. Той бе дело на Томас Мюлер, но бе прекалено слаб и право в ръцете на Кабайеро. В 7' Маунт направи хубави залъгващи финтове пред наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

Първата по-опасна ситуация бе в 10', като бе за гостите. Коман получи подаване и напредна отдясно, като излезе срещу Кабайеро и стреля, но топката мина покрай гредата. Крилото можеше да подаде и на Левандовски, но предпочете да играе сам. В 15' дълго подаване зад гърба на защитата намери Левандовски, но стреля точно в стража на лондончани, като не успя да го прехвърли.

В 19' домакините пробваха чрез остро центриране от дясно, но Алаба изби в корнер. При изпълнението му Жиру засече, но ударът бе прекалено слаб.  В 24' френският нападател пробва отново с остро центриране да намери свой съотборник, но без успех.

В 30' Мюлер бе близо до това да отбележи страхотен гол след далечен удар, но топката мина покрай вратата. 4 минути след това отново той достигна до подаване в наказателното поле, но намери напречната греда. В 42' Кабайеро отново показа класа, след като спаси вратата си след изпълнение на пряк свободен удар. В ответната атака "сините" стигнаха до интересно положение, като първо удар на Алонсо бе избит от Нойер, а след това и изстрел на Жиру бе блокиран.

Първата по-опасна ситуация за втората част бе пред вратата на Нойер, като му се наложи да направи двойно спасяване след удари на Маунт и Аспиликуета, но след забавяне бе отсъдена и засада на Маунт. След това обаче след перфектна атака на баварците откриха резултата. Серж Гнабри се възползва от подхлъзване на Аспиликуета, след кето овладя и подаде на Левандовски, който върна на крилото, за да се разпише за 0:1.

Само три минути по-късно Серж Гнабри вкара и втори гол във вратата на Челси, отново след двойно подаване с Левандовски. Последваха доста тежки минути за защитата на домакините, като в 59' отново Гнабри нанесе много опасен удар, но той премина над напречната греда.

В 64' лондончани извадиха късмет, след като реферът пропусна дузпа за Байерн. Топката се удари в ръката на Кристенсен, но сигнал не последва, а и не бе сигнализирано от стаичката на ВАР. В 69' Кимих направи груба грешка, подарявайки топката на Мейсън Маунт, който обаче не успя да се възползва и да отправи точен удар, пращайки топката високо над вратата.

В 76' немският тим стига и до трети гол, като почти уби всякаква интрига преди реванша. Дейвис направи невероятен пробив по левия фланг,навлезе в наказателното поле и пусна успореден пас към Левандовски, който вкара без никакъв проблем.

Проблемите за Франк Лампард се увеличиха още повече в 83', когато Маркос Алонсо бе изгонен заради удар без топка, до изгонването му се стигна след сигнал от ВАР. До края на срещата Байерн можеше да увеличи преднината си, но не се възползва от възможностите си.

СЪСТАВИ

Челси: Кабайеро, Алонсо, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич, Баркли, Джеймс, Маунт, Жиру

Байерн Мюнхен: Нойер, Дейвис, Алаба, Боатенг, Павар, Кимих, Алкантара, Гнабри, Коман, Мюлер, Левандовски

Челси премина трудно груповата фаза на Шампионска лига през този сезон, класирайки се на 2-ра позиция в група H, където бе в компанията на отборите на Валенсия, Аякс и Лил. Лондончани се представят по противоречив начин на „Стамфорд бридж“ през настоящата кампания, като записаха доста поражения както за първенство, така и на европейската сцена, където загубиха от Валенсия. Контузени от състава на лондончани са Хъдсън-Одой, Нголо Канте и Кристиан Пулишич.

Байерн Мюнхен нямаше никакви проблеми с преминаването на групите в турнира. Баварците спечелиха всичките си 6 срещи в група B, побеждавайки по 2 пъти Тотнъм, Олимпиакос и Цървена звезда, вкарвайки 24 гола. Байерн вече гостува в Лондон по-рано през сезона, като разби с 2:7 Тотнъм на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“. Аут за срещата от състава на баварците са Иван Перишич, Зюле и Мартинес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички