Барселона показа друго лице у дома и изхвърли Наполи от Шампионска лига


Барселона показа друго лице у дома и изхвърли Наполи от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

6048 0

Барселона победи Наполи с 3:1 на своя стадион в осминафиналния мач-реванш в Шампионска лига и с общ резултат 4:2 се класира на четвъртфиналите. Каталунците изиграха силно първо полувреме, в което вкараха и трите си гола чрез Клеман Ленгле, Лионел Меси и Луис Суарес. В края на първата част Лоренцо Инсинье вкара единствения гол за неаполитанците на "Камп ноу". В следващата фаза на най-силния европейски турнир каталунците ще играят срещу Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

След неубедителни първи 10-ина минути Барселона се възползва от статично положение и успя да поведе в резултата. Клеман Ленгле надскочи всички в наказателното поле и успя да се разпише с глава. Наложи се намесата на ВАР, за да се види дали ситуацията при попадението е чиста, но съдията не видя причина да не го зачете.

В 23' каталунците успяха да направят резултата по-комфортен в своя полза, благодарение на настойчивостта на своя капитан. Лионел Меси получи чудесен пас отляво от Луис Суарес, пребори се за топката с трима защитници, задържа я дори след падане и прати майсторски удар по диагонал, с който порази вратата на Оспина - 2:0.

Само 7 минути по-късно Барселона поведе с класически резултат в мача на "Камп ноу", след като Меси се пребори с Руис за топката след центриране на Де Йонг, овладя и прехвърли Оспина с премерен изстрел. Щастието на каталунците обаче не трая дълго - няколко минути след това попадението на капитана им бе отменено заради игра с ръка. Десет минути по-късно Лионел Меси беше на тревата, след като бе изритан в левия крак от Калиду Кулибали. Това се случи в наказателното поле на неаполитанци, като след забавяне, системата ВАР показа, че в ситуацията има дузпа за домакините. С изпълнението ѝ се зае Луис Суарес, който заблуди вратаря на Наполи и направи резултата класически. 

В добавеното време на първата част Наполи успя да намали изоставането си, след като Ракитич фаулира Мертенс, а Джунейт Чакър посочи бялата точка. Там застана Лоренцо Инсинье, който също заблуди Тер Щеген и опъна мрежата му за 1:3. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В първите минути на втората част Наполи беше отново отборът, който създаваше повече положения, никое от тях обаче не бе стопроцентово. В 56' бърза атака на Барселона беше пресечена в последния момент от Манолас. В 68' Гризман бе изведен дълбоко в наказателното поле, но не овладя добре и не успя да сътвори нищо в ситуацията. В 70' Дженаро Гатузо извади един от последните си козове за обрат - Ървинг Лосано замени Желински. Мексиканецът имаше възможност да се разпише още в първата минута след влизането си в игра, но не успя да отиграе добре с глава подаване на съотборник. 

Двойна смяна направи Гатузо в 78' - той пусна в игра Елиф Елмас и Аркадиуш Милик на мястото на Фабиан Руис и Лоренцо Инсинье. В 81' Милик дори стигна до много важен гол във вратата на Тер Щеген, който обаче изобщо не бе зачетен заради засада на нападателя. В 84' Кике Сетиен даде няколко игрови минути и на Манчу, който направи своя официален дебют за тима. 20-годишният испанец замени Антоан Гризман. Наполи натисна своя противник в последните минути, но не успя да промени резултата и приключи участието си в тов издание на Шампионска лига. 

Стартови състави:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Ракитич, Де Йонг, Меси, Гризман, Суарес

НАПОЛИ: Оспина, Кулибали, Манолас, Ди Лоренцо, Руи, Желински, Деме, Руис, Кайехон, Мертенс, Инсинье

ПРЕДИ МАЧА

След сблъсъка в Неапол каталунците загубиха всичко на вътрешната си арена и единственият им шанс да спасят сезона си е да спечелят Шампионска лига. За да продължат към четвъртфиналите обаче на Лионел меси и компания им е нужна победа днес.

Наполи пък успя да завърши на седмо място в Серия А и да спечели Купата на Италия. Възможно е отборът на Дженаро Гатузо да мечтае и за завоюването на "Ушатата купа", която никога в историята си не е печелил.

И двамата треньори имат кадрови проблеми преди двубоя. Барселона ще има проблеми в центъра на терена, тъй като Серхио Бускетс и Артуро Видал пропускат мача заради наказание. Артур Мело пък отказа да играе за каталунците в Шампионска лига, след като си уреди трансфер в Ювентус.

Наполи пък не може да разчита на Костас Манолас, участието на Максимович е под въпрос, както и това на Лоренцо Инсинье, за когото ще се решава непосредствено преди началото на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички