Въпреки изцепка на Пике Барселона започна в Шампионска лига с разгром


Въпреки изцепка на Пике Барселона започна в Шампионска лига с разгром
Снимка: Getty Images/Guliver

7586 0

Барселона започна с разгром участието си в сезон 2020/21 в Шампионска лига. Потърпевш се оказа унгарският Ференцварош, който играе в този етап на турнира за първи път от четвърт век. Каталунците надделяха с 5:1 на своя стадион, въпреки че в 68' Жерар Пике си изкара глупав червен картон и дузпа за Ференварош, която попречи на каталунците за чиста победа.

Първата добра възможност в срещата се откри пред Лионел Меси в началните минути, когато той стреля от фаул, но вратарят Дибуш спаси. В средата на първата част унгарците бяха близо до това да поведат, след като Нгуен бе изведен зад отбраната и преодоля Нето, но стреля в гредата. Резултатът бе открит в 27-ата минута от Барселона с попадение на капитана Меси от дузпа. Тя бе свирена, тъй като Ковачевич повали звездата в наказателното поле.

В 42' Ансу Фати удвои преднината за домакините. Младокът получи идеален пас от Де Йонг, който бе матирал цялата защита на унгарците, и с удар от възуха с десния крак прати топката в далечния ъгъл на Дибуш. 

Младокът получи идеален пас от Де Йонг и с удар с десния крак прати топката в далечния ъгъл на Дибус.

След почивката гостите намалиха още повече оборотите, а Барселона стигна до трети гол, дело на Коутиньо. Бразилецът се разписа красиво в 52' след подаване с пета на Фати. Самият младок пък получи топката, след като Меси размина няколко противникови играчи в наказателното поле. Ференцварош успя да отговори със само един изстрел високо над вратата в 60'. След това Роналд Куман извърши тройна смяна и пусна в игра Дембеле, Фирпо и Педри. Терена напуснаха Тринкао, Роберто и Фати. 

В 68' обаче Пике извърши глупост и фаулира Нгуен в собственото си наказателно поле, заради което заработи дузпа за Ференцварош и червен картон за себе си. С изпълнението на наказателния удар се зае Харатин, който успя да намали изоставането от каталунците до 1:3. 

До края, въпреки че се отпуснаха видимо, домакините успяха да вкарат още две попадения. В 82' се разписа талантът Педри след центриране на Дембеле. В предпоследната минута на редовното време Меси комбинира с оставения непокрит Дембеле и французинът оформи крайния резултат 5:1. В добавеното време Дибуш предотврати шести гол във вратата си след удар на Меси от фаул. 

Стартови състави:

БАРСЕЛОНА: Нето, Дест, Пике, Пянич, Меси, Коутиньо, Ленгле, Тринкао, Роберто, Де Йонг, Фати

ФЕРЕНЦВАРОШ: Дибуш, Нгуен, Зубков, Харатин. Ковачевич, Чивич, Шигер, Ботко, Блажич, Исаел, Лайдуни

Преди мача:

Ференцварош е относително нов отбор в Шампионска лига, защото попада в основната фаза на турнира за първи път от четвърт век. Голяма е заслугата за това на треньора на унгарците - Сергей Ребров от Украйна.

Двата тима имаха различен уикенд в своите първенства. Докато Ференцварош победи Кишварда и се върна на първото място в класирането, то каталунците загубиха от Хетафе и останаха в средата на таблицата в Ла Лига. Но в турнири като Шампионска лига мотивацията винаги е различна и винаги е огромна. Унгарците са с още едно предимство тази вечер - те нямат контузени играчи, докато Барселона има трима такива в лицето на Тер Щеген, Юмтити и Алба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички