Барселона влиза в тежка серия от мачове, докато Меси е далеч от топ форма


Барселона влиза в тежка серия от мачове, докато Меси е далеч от топ форма
Снимка: Getty Images/Guliver

1717 0

За Барселона предстоят трудни двубои в следващите седмици, като най-добрият им играч не е в топ форма. Лионел Меси далеч не показа това, на което е способен при поражението от Хетафе в събота, но предстоят по-трудни тестове.

Във вторник отборът на Роналд Куман играе първия си мач от Шампионска лига след загубата с 8:2 от Байерн Мюнхен на четвъртфиналния етап на състезанието през миналия сезон - резултат, който, разбира се, накара Меси да поиска трансфер.

Каталунците са домакини на унгарския клуб Ференцварош на "Камп Ноу" само четири дни преди първото Класико от кампанията. Куман почти сигурно ще очаква реакция от Реал Мадрид, след като бе победен от Кадис.

Следващата сряда "блауграна" отново е в действие в Шампионска лига, но Ювентус със сигурност ще е много по-строг тест от Ференцварош в Торино. Участието на Кристиано Роналдо в тази игра все още не е сигурно след положителния му тест за коронавирус.

Меси ще иска да бъде най-добрият в тези мачове, но той преживява едно от лошите си моменти.След като сезонът бе прекратен заради пандемията аржентинецът вкара седем гола в 19 участия за своя клуб.

От началото на сезона Меси вкара само веднъж в Ла Лига и това бе срещу Виляреал. Друга тревожна статистика е колко пъти Меси е подарявал топката през този сезон. Той е загубил владение общо 68 пъти в първите четири мача на Барселона - 16 пъти срещу Виляреал, 19 срещу Селта Виго, 16 срещу Севиля и 17 срещу Хетафе.

Междувременно пък се появи информация, че в Барселона са се примирили, че ще се разделят с Лионел Меси - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички