Байерн не остави съмнение кой трябва да е на 1/4-финал след нова победа срещу Челси


Байерн не остави съмнение кой трябва да е на 1/4-финал след нова победа срещу Челси
Снимка: Getty Images/Gulliver

5493 0

Байерн (Мюнхен) не остави никакво съмнение кой трябва да е на 14-финал в Шампионска лига, след като победи с 4:1 Челси у дома. По този начин баварците продължават напред след общ резултат 7:1, а в следващата фаза ще се изправят срещу отбора на Барселона. Лондончани показаха атакуваща игра, но силите, а и липсата на опит им попречи да покажат нещо повече. Левандовски на два пъти, Перишич и Толисо се разписаха за Байерн, а за Челси - Ейбрахам.

Двубоят започна по-добре за домакините, като в 5' удар на Алаба мина покрай вратата. Три минути след това стражът на лондончани препъна Левандовски, като първо бе вдигната засада, но след намесата на ВАР бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Левандовски, който бе безгрешен - 1:0.

В следващите минути шампионите на Германия продължиха да държат инициативата и в 24' резултатът бе удвоен. Мюлер отне топката в средата на терена и не се поколеба да подаде към Левандовски. Той изчака включването на Перишич, който се разписа за 2:0.

Само две минути след това и Челси се разписа, но радостта им трая кратко. Хъдсън-Одой стреля от границата на наказателното поле и прати кълбото в мрежата. След разглеждане с ВАР попадението бе отменено заради ВАР. В края на полувремето Челси все пак стигна до гол. Емерсон центрира по земя отляво, а Нойер легна, за да хване топката, но я изпусна. Това позволи на Тами Ейбрахам да вкара на празна врата и да върне "сините" от Лондон в мача.

Първата опасност пред втората част бе пред вратата на Нойер. Мейсън Маунт проби с топката в крака към вратата и стреля отблизо, но немският страж спаси. В 53' Дейвис се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник.

Постепенно баварците се превърнаха в тези, които имаха опасни атаки, докато силите на Челси не стигнаха. В 76' Левандовски центрира отляво и Корентен Толисо успя да се измъкне от няколко защитници, за да се засече за 3:1. В 83' Никлас Зюле иотправи много мощен удар, но Вили Кабайеро успя да спаси. Минута по-късно Алваро Одриосола центрира отдясно и Левандовски с глава вкара за 4:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Байерн: 1. Нойер, 32. Кимих, 17. Боатенг, 27. Алаба, 19. Дейвис, 18. Горецка, 6. Тиаго, 22. Гнарби, 25. Мюлер, 14. Перишич, 9. Левандовски

Челси: 13. Кабайеро, 24. Джеймс, 4. Кристенсен, 15. Зума, 33. Емерсон, 8. Баркли, 7. Кант, 17. Ковачич, 20. Хъдсън-Одой, 9. Ейбрахам, 19. Маут

Формата и на 2-та отбора е страхотна в последните мачове от вътрешните първенства, като Байерн затвърди доминацията си в страната, докато "сините" от Лондон успяха да се класират на 4-ото място във Висшата лига, с което да си заслужат участие и през следващия сезон в груповата фаза на Шампионска лига.

Момчетата на Франк Лампард изумиха всички през тази кампания, след като се смяташе, че този сезон трябва да бъде отписан за Челси, докато младият мениджър свикне с обстановката и неговите футболисти понатрупат опит. Този път обаче задачата изглежда твърде тежка, след като трябват да бъдат компенсирани 3 гола и то срещу отбор като Байерн.

Английският мениджър няма да може да разчита на някои от най-важните си футболисти при гостуването на „Алианц арена“. Сезар Аспиликуета, Кристиан Пулишич, Били Гилмор, Педро и Вилиан пропускат срещата заради травми. Маркос Алонсо и Жоржиньо пък са наказани. Н‘голо Канте не е играл през последния месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички