Милан смълча Мадрид и подчини пасивен Атлетико с гол в края в Шампионска лига


Милан смълча Мадрид и подчини пасивен Атлетико с гол в края в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

4583 0

След два ужасно тежки мача срещу Ливърпул, съответно и две поражения, Атлетико Мадрид се завърна у дома за положителен резултат срещу Милан, но не успя да го постигне. Пасивната селекция на Диего Симеоне остана на колене в 86', когато Жуниор Месиас реализира единствения гол, за да донесе първа победа на Милан при завръщането в Шампионска лига! 

"Дюшекчиите" могат да се сърдят единствено на себе си, тъй като за 90 минути на собствения си стадион не създадоха нито едно положение, а с това направиха задачата си за класиране напред много по-трудна. Нещо повече - анемичната игра на испанския шампион доведе до това, че Атлетико вече е последен в класирането на група "B". 

Милан за пръв път в историята си печели мач срещу Атлетико (Мадрид), като до момента "росонерите" имаха 3 поражения в 3 мача. Благодарение на успеха си, италианският тим вече е на 3-о място с 4 точки (1 гол повече спрямо Порто) и изостава само на 1 точка от Порто. Това прави последния кръг в групата много непредсказуем. 

Ливърпул вече записа 5 от 5 победи и е с гарантирано 1-о място, а в последния си мач мърсисайдци гостуват на Милан (вероятно с много от резервите в състава). Атлетико пък е гост на Порто, който в момента е в пол-позишън да се класира напред в турнира. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото по-интересно положение в срещата беше пред вратата на Ян Облак. Браим Диаз осъществи солов пробив, в който мина като на парад през 4-ма играчи на Атлетико, но загуби ориентация къде се намира точно вратата и ударът му беше разочароваща. 

Отново той в 7' можеше да вкара много красив гол. Той залъга, че ще центрира от около 20 метра, но вместо това триково стреля към далечния ъгъл. Облак не беше готов, но топката премина на около 50 сантиметра встрани от вратата. 

"Росонерите" продължиха да водят играта, докато домакините изглеждаха леко статични в първите минути. Диаз продължи да тормози сериозно защитата на съперника, а в 15' само доброто позициониране на Стефан Савич попречи на Диаз да изведе Жиру сам срещу вратаря, и то фронтално. 

Последва леко затишие, нарушено от отявлена симулация на Коке, която обаче изкара жълт картон на Оливие Жиру. В 33' пък Ернандес беше близо до това да реализира епичен гол, като засече центриране от воле, но 15-метровият му шут профуча на сантиметри встрани от вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част беше открита с лек удар на Салемакерс право в ръцете на Облак, а в 48' най-накрая и Атлетико имаше своя първи реален шанс за гол. Лемар нахлу в наказателното поле и размина ужасно лесно Тонали. Така той си осигури пространство да стреля, но ударът му беше много разочароващ и право в ръцете на Татарушану. 

В 62' и Милан изпусна най-доброто си положение. След центриране от пряк свободен удар на Диаз Кяер пръв стигна до топката, стреля с глава, но ударът му премина с малко над гредата - все още 0:0. 

Пиоли направи 4 смени, които можеха да се отплатят в 72'. Златан Ибрахимович пусна феноменален пас за Салемакерс, който напредна в наказателното поле и пусна остър пас назад за Бакайоко. Той стреля силно, но Савич с коляно успя да избие, а "росонерите" пропуснаха златен шанс. 

"Росонерите" превключиха на режим "all-in" и в 83' се откри Златен шанс пред Ибрахимович. Той бе изведен сам срещу вратаря, но Облак успя да отрази с една ръка запазвайки равенството. Само 3 минути по-късно обаче цялостната пасивност на Атлетико в мача беше наказана. 

Прекрасно нападение на Милан продължи по лявото крило, където Кеси получи отличен пас. Той веднага се обърна и центрира в наказателното поле, където резервата Месиас беше изпуснат от защитата и се извиси, за да отбележи с глава - 0:1 за "росонерите". 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетико Мадрид: Облак, Хименес, Савич, Ермосо, Де Пол, Коке, Льомар, Йоренте, Караско, Гризман, Суарес

Милан: Татарушану, Романьоли, Кяер, Ернандес, Калулу, Тонали, Кеси, Крунич, Салемакерс, Брахим Диас, Жиру

Преди Атлетико - Милан 

Ситуацията в групата е много заплетена, поне що се отнася до 2-ата позиция. Ливърпул е категоричен лидер с 12 точки и вече си гарантира и класирането напред, и първото място. Порто към настоящия момент е 2-и с 5, следван от Атлетико с 4 и Милан с едва един пункт. 

Победата и за двата отбора е абсолютно задължителна днес, което предполага много оспорван двубой. Милан може да остане в битката за класиране напред само с победа, и то при условие че Порто не спечели на "Анфийлд". Атлетико от своя страна също трябва да гони успеха, защото евентуална победа на "драконите" в Англия може да изхвърли "дюшекчиите" още в началото на турнира. 

Двата гранда имат и много проблеми със своите състави. Фелипе е наказан, докато Жоао Феликс и Кирън Трипиър са с контузии и не са налични в селекцията на Диего Симеоне. Стефано Пиоли също има сериозни главоболия преди срещата, тъй като основните защитници Давиде Калабрия и Фикайо Томори са аут, а същото важи и за Анте Ребич. Титулярният вратар Майгнан е с дълготрайна травма и скоро няма да е на разположение на Милан. 

В първата среща между двата отбора Атлетико надделя трудно с 2:1 на "Сан Сиро" след обрат и гол от спорна дузпа в 97' на Луис Суарес. В исторически план "дюшекчиите" имат 3 победи в 3 мача над италианския тим, а единствената среща в Испания завърша с категоричното 4:1 в полза на испанците (осминафинал в Шампионска лига). 

Формата и на двата тима обаче е колеблива. Атлетико има само 2 победи в последните си 7 мача, докато Милан е в серия от 3 поредни срещи без победа. През уикенда Фиорентина победи "росонерите" с 4:3, докато възпитаниците на Диего Симеоне биха по "дюшекчийски" с 1:0 Осасуна с гол в края на мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички