Атлетико (Мадрид) пропусна да бие резервите на Байерн Мюнхен и ще трепери в последния мач от групата


Атлетико (Мадрид) пропусна да бие резервите на Байерн Мюнхен и ще трепери в последния мач от групата
Снимка: Getty Images/Guliver

3644 0

Атлетико (Мадрид) и Байерн Мюнхен не успяха да се победят в едно от дербитата за вечерта в груповата фаза на Шампионска лига. "Дюшекчиите" водеха до последните минути в резултата след гол на Жоао Феликс през първата част, но появилият се от резервната скамейка Томас Мюлер изравни от дузпа в края.

Въпреки че Ханзи Флик заложи на голяма част от резервните си футболисти, Диего Симеоне и компания не успяха да се възползват и да си осигурят мястото в следващата фаза. Те могат да съжаляват, тъй като бяха и отбора, който създаде по-добри положения.

В групата Байерн е недостижим лидер на върха с 13 точки, Атлети е втори с 6, Залцбург трети с 4, а Локомотив (Москва) - последен с 3. Това значи, че последният мач между австрийците и испанците ще определи вторият отбор от тази група, който ще се класира за осминафиналите. Срещите са след седмица.

СЪСТАВИ

Атлетико (Мадрид): Облак, Хименес, Коке, Феликс, Нигес, Кореа, Йоренте, Савич, Караско, Ермосо, Трипиър

Байерн Мюнхен: Нюбел, Зюле, Мартинес, Сане, Коща, Чупо-Мотинг, Сар, Ернандес, Алаба, Мусиала, Арей-Мби

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първите 15 минути от втората част бяха на много високо ниво. Първо Байерн затрудни опонента си и стигна до няколко ъглови удара, след които се създаде напрежение, а впоследствие и Атлети отново напомни за козовете си в атака, най-вече чрез Феликс и Караско. До чисто голово положение за някой от двата тима обаче не се стигна.

86' - 1:1! Томас Мюлер бе точен от дузпа малко преди края на двубоя, за да възстанови равенството. Те бе отсъдена след лоша намеса в защита на Фелипе.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 15-ина минути от двубоя двата тима не създадоха 100%-ово голово положение, но въпреки това загатнаха с някои любопитни комбинации и хубави индивидуални действия. Топката бе в притежание на Байерн Мюнхен в по-голяма част от времето, но Атлети сякаш атакуваше една идея по-опасно.

В 23-ата минута "дюшекчиите" осъществиха красива атака. Жоао Феликс отклони с пета към Яник-Ферейра Караско, който напредна и опита силен удар в близкия ъгъл, но изстрелът му излезе в аут.

26' - 1:0! Атлетико (Мадрид) повежда в резултата. Трипиър и Йоренте размениха няколко подавания, като вторият проби добре в наказателното поле до самата аутлиния и подаде към Феликс, който изпревари Зюле и от вратарското поле разстреля Нюбел.

В 38-ата минута Атлети създаде мълниеносна контраатака. Феликс мина през центъра на скорост, подаде наляво към Караско, който отправи пас към наказателното поле. Топката се озова в Йоренте, който след леко забавяне стреля, но ударът му мина над вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата тима започнаха тазгодишната кампания в групите на Шампионска лига с двубой един срещу друг. Очакванията за дерби не се оправдаха и Байерн разгроми Атлети с 4:0. Сега "дюшекчиите" ще търсят своя реванш за допуснатото преди малко над месец поражение.

Футболистите на Диего Симеоне ще търсят победата не само, за да си отмъстят, но и защото тези 3 точки биха били безценни, тъй като Атлети не успя да победи и в двата си мача срещу Локомотив (Москва), завършвайки наравно.

В днешния сблъсък ще има големи отсъстващи и за двата тима. За домакините няма да са налични Диего Коща, Луис Суарес, Вършалко, Кондогбия, Лукас Торейра. Горецка, Левандовски и Нойер получиха почивка за Байерн, а извън групата поради травми са Алфонсо Дейвис, Джошуа Кимих и Толисо. Марк Рока пък си изкара червен картон в миналия мач (срещу Залцбург) и също няма да играе днес.

В групата класирането преди днешните мачове е следното: Байерн Мюнхен е първи с 12 точки, втори е Атлетико (Мадрид) с 5, трети - Локомотив (Москва) с 3 и последен - Залцбург с 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички