Изненадващ герой избави Реал от скучно реми срещу 10 от Аталанта


Изненадващ герой избави Реал от скучно реми срещу 10 от Аталанта
Снимка: Getty Images/Guliver

3312 0

След ранен червен картон в Италия Реал Мадрид изглеждаше, че ще има лесна задача да надделее над Аталанта като гост, но това не се оказа така. Напротив - "кралете" нямаха нито едно чисто положение в срещата и не затрудниха в нито един случай стража на бергамаските. В 86' обаче миг на брилянтност реши срещата. 

При изпълнение на корнер топката беше разиграна на къси подавания и достигна до Ферлан Менди. Левият бранител реши да стреля от 23 метра с по-слабия си десен крак, но прати коженото кълбо неспасяемо в горния ляв ъгъл - гол и триумф за Реал в Италия. 

Това беше 2-и гол за левия бранител през 2021 година, който донесе ценен успех на "кралете", които бяха подпомогнати рано-рано от червения картон на Фройлер, който спря чисто голово положение, спъвайки Менди пред наказателното поле. 

Ситуацията за Реал обаче не е лесна преди реванша. Аталанта постигна два триумфа като гост този сезон - срещу Аякс и Ливърпул. Освен това Каземиро получи жълт картон и ще пропусне реванша срещу италианския тим. Като се добави ситуацията с многото контузии в Реал очакванията са за интересен реванш. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 15' Реал Мадрид "хвана" съперника си на бърза атака, като "белите" разиграха с по едно докосване и Винисиус изведе перфектно Менди на скорост пред наказателното поле. Той стигна пръв до топката и беше грубо спънат пред пеналтерията от Фройлер. Съдията не се поколеба и му показа директен червен картон. 

Изненадващо след червения картон Аталанта имаше инициативата в следващите минути и Сапата и Маеле изпуснаха добри ситуации в наказателното поле на съперника. Гасперини все пак предприе дефананзивна ротация, като извади Сапата и пусна Пасалич, който да заеме позиция пред защитата на тима. 

След 30-ата минута Реал Мадрид наложи своето темпо в игра и съумя да създаде няколко опасни ситуации. В 34' Иско получи топка в наказателното поле, с умел финт успя да смени посоката и да стреля с ляв крак, но покрай вратата. Няколко минути по-късно комбинацията от 15' между Менди и Винисиус беше повторена, като бразилецът нахлу към наказателното поле и стреля, но защитник успя да избие в корнер. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след почивката Реал имаше още едно положение да стигне до гол. Модрич се озова на стрелкова позиция на около 10 метра, но след рек рикошет топката премина на сантиметри встрани от вратата.

Зинедин Зидан направи интересна смяна в последствие, като извади най-активния играч в атака Винисуис и пусна Мариано. Това обаче не доведе до желания резултат, като "белите" продължиха да са лесно предвидими и скучни в атака. Пред вратата на Аталанта почти нямаше положения, а след 60-ата минута домакините имаха няколко интересни атаки, от които до гол не се стигна. 

Зидан обнови изцяло нападението си, след като извади Иско и Асенсио, а на тяхно място се появиха Уго Дуро и Серхио Арибас - и двамата част от школата на тима и в основния състав заради сериозното количество контузени в селекцията на "белия балет". 

Въпреки че изглеждаше невъзможно за Реал да стигне до гол, такъв все пак падна в 86', и то по сензационен начин. "Белите" разиграха корнер с къси подавания и топката стигна до пред дъгата на наказателното поле, където Менди овладя и със слабия си десен крак прати неспасяем удар в горния ляв ъгъл - страхотно попадение на левия краен бранител. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Аталанта: Толой, Ромеро, Джимшити, Маеле, Де Роон, Фройлер, Госенс, Песина, Сапата, Мюриел

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Начо, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Иско, Асенсио, Винисиус

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА АТАЛАНТА - РЕАЛ МАДРИД

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид ще изиграе поредния си двубой от елиминациите в Шампионска лига, след като гостува на коварния отбор на Аталанта в първи мач от осминафиналния сблъсък между двата тима в турнира.

Всъщност, това се оказва юбилеен двубой номер 100 за елиминациите в Шампионска лига за Реал - постижение, което е непонятно за който и да е друг отбор. "Кралския клуб" ще опита да вземе добър резултат и да не се стигне до трето поредно отпадане още на тази фаза от състезанието.

Срещу себе си обаче има претендент за топ 4 в италианската Серия А, който се слави с много силното си нападение. Отделно от това, вече много се изговори и за изключително осакатената група, с която Реал отпътува за Бергамо.

Зидан няма да може да използва контузените Карим Бензема, Дани Карвахал, Еден Азар, Марсело, Едер Милитао, Серхио Рамос, Федерико Валверде, Алваро Одриосола и Родриго, което сериозно ще ограничи и опциите му за смени по време на срещата, като тогава вероятно ще се наложи да използва и юноши от втория отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички