Краев и Мидтиланд обърнаха Славия Прага и са в групите на Шампионска лига


Краев и Мидтиланд обърнаха Славия Прага и са в групите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1871 0

Датският шампион Мидтиланд с Божидар Краев в състава си ще играе в груповата фаза на Шампионската лига. Днес датчаните постигнаха забележителен обрат до 4:1 срещу тима на Славия Прага, след като губеха в резултата с 0:1 до 65-тата минута.

Петер Олайинка даде преднина на чешкия тим още в 3-тата минута, което означаваше, че Мидтиланд трябва да вкара два гола, за да се класира напред. В 58-мата минута от резервната скамейка влезе Божидар Краев и като че ли с неговото влизане започна обратът за датския тим. Първо Сори Каба изравни в 65-тата минута, а 15 минути по-късно съдията отсъди дузпа в полза на Мидтиланд. След като първоначално Каба пропусна 11-метровия удар, реферът нареди дузпата да бъде пребита. Зад топката застана Александър Шолц и бе точен за 2:1.

До края на срещата домакините успяха да вкарат още два гола. Първо Франк Ониека реализира за 3:1, а в добавеното време Андерс Дрейерс направи победата на Мидтиланд разгромна. По този начин България за пръв път от три години насам ще има представител в груповата фаза на Шампионската лига.

В другите двубои от тази вечер Краснодар спечели гостуването си на ПАОК с 2:1 и с общ резултат 4:2 продължава напред към най-добрите 32 в турнира. Тимът на Ред Бул Залцбург пък надви Макаби Хайфа с 3:1 и с общ резултат 5:2 също ще играе в груповата фаза на Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички