Само един от седем вратари не е пуснал гол срещу Аталанта в Шампионска лига


Само един от седем вратари не е пуснал гол срещу Аталанта в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2404 0

По-рано през седмицата Аталанта вкара четири гола на Валенсия в реванша и се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига. В този мач четири попадения инкасира стражът на "прилепите" Яспер Силесен, който стана седмият страж, играл срещу италианската сензация през сезона в турнира.

Оказва се, че само един вратар от тези седмина не е пуснал гол от "бергамаските". Той обаче не е редовен вратар. Става дума за защитника на Манчестър Сити Кайл Уокър, който зае непривичната за него позиция, тъй като титулярният и резервният страж на "гражданите" не успяха да завършат мача.

Така Уокър, който записа около десетина минути игра, единствен не бе поразен от мощното нападение на Аталанта. Вратарите на Валенсия Силесен и Доменек допуснаха по 4 гола, толкова влязоха във вратата и на Андрей Пятов, но в 2 мача. Ливакович от Динамо (Загреб) в първия мач запази вратата си суха, но във втория допусна 2 гола. Едерсон допусна един гол в първия мач срещу италианците, а във втория "пострада" Клуадио Браво. А защо Хосеп Гуардиола избра Уокър за трети "вратар" вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички